Beveiliging dyslexiebestand

De bestanden van Dedicon Educatief voor dyslexiesoftware zijn beveiligd. Het bestand kun je een schooljaar gebruiken. De gebruiksperiode loopt van 1 april tot en met 31 juli in het daaropvolgende jaar.
 

Vereisten en updates

Om de beveiligde bestanden te kunnen gebruiken op uw computer heb je het volgende nodig:
 

1. Recente versie van uw dyslexiesoftware

Het is noodzakelijk dat je van Alinea, Claro Boeklezer, Kurzweil én PrintKES, L2S en Sprint (Plus) de meest recente versie gebruikt. Raadpleeg de website van je leverancier voor meer informatie en updates en het stappenplan voor het openen van het bestand voor informatie over de juiste versie van de software. 
 
Naam OS Versie Beschikbaar bij
ClaroRead boeklezer Windows 1.5x Nu beschikbaar via jouw ClaroRead pakket. Je kunt de versie bekijken in het menu van de Claro Boeklezer onder 'Help' en dan 'Info'.
ClaroSpeak Vanaf MacOS 10.12   Nu beschikbaar bij Woordhelder
Kurzweil 3000 Windows 14 en hoger Nu beschikbaar via Lexima. Je hebt de Dedicon installer nodig om versie 14 (of hoger) geschikt te maken voor Dedicon boeken.
Sprint Windows 2.0.0.740 Nu beschikbaar via Lexima. Je kunt de update downloaden onder het kopje 'Updaten Sprint (Plus) en Sprinto (Plus) USB stick'.

2. Internetverbinding

Een internetverbinding is alleen nodig voor het activeren van de bestanden. Voor het gebruiken van reeds geactiveerde bestanden is eens in de 30 dagen een internetverbinding nodig.
 

Licenties openen

U kunt het bestand op maximaal drie verschillende computers openen. Elk bestand is gepersonaliseerd en mag alleen door degene gebruikt worden voor wie het besteld is. Hoe u de beveiligde bestanden opent, leest u in onderstaande stappenplannen op Goede Kennis.