Beveiliging en licenties

De bestanden van Dedicon Educatief voor dyslexiesoftware zijn beveiligd met licenties. Het bestand kunt u een schooljaar gebruiken. De gebruiksperiode loopt van 1 april tot 31 juli in het daaropvolgende jaar.
 

Vereisten en updates

Scholen kunnen gebruik maken van een netwerklicentie. Raadpleeg de Vaak gestelde vragen voor meer informatie. Onderstaande beschrijving heeft betrekking tot het activeren van licenties voor gebruikers, niet voor netwerkomgevingen. Om de beveiligde bestanden te kunnen gebruiken op uw computer heeft u het volgende nodig:
 
1. Recente versie van uw dyslexiesoftware
Het is noodzakelijk dat u van Claro Boeklezer, Kurzweil én PrintKES, L2S en Sprint (Plus) de meest recente versie gebruikt. Raadpleeg de website van uw leverancier voor meer informatie en updates.
 
2. Activeringscode
Als u een bestand voor ClaroRead, Kurzweil, L2S en Sprint bestelt, ontvangt u tevens een activeringscode. Voor het activeren van beveiligde TextAid-bestanden is geen activeringscode nodig.
 
Met de code activeert u de licentie van het bestelde bestand in het gratis programma ESDNOW Protection Manager. De activeringscode vindt u na inloggen bij Mijn Producten. Daar staat een overzicht van uw producten. U kunt de filters gebruiken om alleen de activeringscodes van een bepaalde gebruiker te laten tonen. 
 
3. Internetverbinding
Een internetverbinding is alleen nodig voor het activeren van de bestanden. Voor het gebruiken van reeds geactiveerde bestanden is geen internetverbinding nodig.
 

Licenties activeren

U kunt het bestand op maximaal drie verschillende computers activeren. Daarvoor gebruikt u de activeringscode (ook wel: activatiecode) die u ontvangt na bestelling. Licenties zijn altijd persoonlijk. Hoe u de licenties van de beveiligde bestanden activeert leest u in onze stappenplannen.