Collecties

Onze collectie bevat duizenden leer- en werkboeken. Voor alle leerjaren en alle niveaus. Doorzoek de collectie door op ISBN te zoeken of met de titel van het betreffende boek.

Schoolboeken

Voor het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs hebben we een ontzettend grote collectie leerboeken en werkboeken. Voor het basisonderwijs vind je in onze collectie ruim 7.500 boeken, en voor het voorgezet onderwijs hebben we ruim 13.500 boeken in verschillende leesvormen. We hebben ook een AVI-collectie: die bestaat uit bijna 400 leesboeken, oefenboeken en toetsen. Deze kun je vinden door te zoeken op AVI of op de specifieke titel.

Studieboeken

Ook voor het mbo, hbo en wo maken we studieboeken beschikbaar in aangepaste vorm. De collectie van het mbo bestaat uit 1.500 studieboeken. Voor het hbo en wo hebben we ruim 7.500 boeken beschikbaar.

Ook hebben we examenbundels en oefenexamens om goed voorbereid de examenperiode in te gaan.

Op de tast-serie

Onze onderwijsexperts hebben een eigen lesmethode ontwikkeld voor leerlingen met een visuele beperking: op de tast. In deze speciale collectie van ruim 40 stuks zijn allerlei voelbare tekeningen op thema gebundeld, zodat die onderwerpen op de tast ontdekt kunnen worden. Bij de tekeningen hoort een uitleg met een duidelijke omschrijving van wat er is te voelen. 
Bekijk de pagina over de "op de tast serie" op ons kennis platform GoedeKennis voor aanvullende informatie en voorbeelden.

Bladmuziek

Ben je met muziek bezig en heb je moeite met lezen van muzieknoten door een visuele of andere beperking? Neem dan een kijkje in onze collectie bladmuziek. Daarin vind je voornamelijk klassieke werken met veel muziek voor piano, blokfluit en gitaar. We bieden bladmuziek in verschillende vormen aan: braille, vergroot en ingesproken. Lees meer over ons aanbod in bladmuziek.

Productieverzoek

Vind je in onze collectie niet de boeken die je nodig hebt? Dan kun je een productieverzoek indienen. Dat kan echter alleen voor leerlingen met een visuele beperking.