Account en gegevens

Dedicon Educatief is de webwinkel voor aangepaste boeken voor leerlingen met een leesbeperking. De webwinkel Educatief kent twee verschillende accounts. Ben je geregistreerd als particulier, praktijk of school? Dan heb je een bestelaccount. Na inloggen kun je gebruikers toevoegen: degene(n) voor wie je boeken bestelt.

Als besteller kun je elke afzonderlijke gebruiker een persoonlijk gebruikersaccount én toegangsrechten geven. Handig, want met een gebruikersaccount kan de leerling inloggen in LEX en inloggen in de webwinkel om zelf de bestelde downloads en conversies op te halen. Voor elk type account is een afzonderlijk, uniek en persoonlijk e-mailadres nodig. Dit e-mailadres dient geldig te zijn en niet reeds in gebruik als account bij Dedicon Educatief. We leggen je stap voor stap uit hoe je een gebruikersaccount aanmaakt.

Wat is het verschil tussen een besteller en gebruiker?

Een besteller kan een school, particulier of praktijk zijn. Met een bestelaccount bestel je voor iemand met een leesbeperking, die noemen we ook wel gebruiker (of leerling). Een gebruiker is dus iemand voor wie je bestelt. Je kunt ook een gebruikersaccount aanmaken voor een leerling zodat hij of zij zelf bij de door jou bestelde boeken kan en kan inloggen in LEX. Het gebruikersaccount is daarmee ook het inlogaccount voor de app LEX.

Hoe maak ik een account aan?

Ga je boeken bestellen voor iemand? Dan kan je je hier registreren. Heb je al een bestelaccount en wil je een van je gebruikers een gebruiksaccount geven? In dit stappenplan lichten we dat uitgebreid toe. Ook als je boeken voor jezelf bestelt, moet je jezelf als gebruiker toevoegen in je bestelaccount.

Wat kan ik doen als mijn account geblokkeerd is?

Als je 5 keer achtereen met verkeerde gegevens hebt proberen in te loggen, krijg je de melding dat je account tijdelijk geblokkeerd is. Dit is uit veiligheid en ter bescherming van je account. Na 6 uur wordt de blokkade opgeheven.

Ben je je wachtwoord vergeten? Dan kun je je wachtwoord opnieuw instellen en daarmee inloggen. Na uitloggen kun je echter pas voor een tweede keer inloggen als de blokkade van 6 uren is opgeheven.

Ik gebruik meerdere accounts. Kan ik deze door Dedicon laten samenvoegen?

Helaas kunnen wij geen accounts samenvoegen. Wil je van de accounts niet langer gebruiken? Vraag dan advies aan onze klantenservice.

Ik heb geen e-mail ontvangen na registratie. Wat moet ik doen?

Controleer of de e-mail in je mailbox in de map ongewenste mail of spam is terechtgekomen. Zo niet, neem dan contact op met de Klantenservice.

Ik ben het e-mailadres van mijn account bij Dedicon Educatief vergeten. Wat nu?

Neem in dat geval contact op met onze klantenservice. Zij kunnen snel voor je achterhalen met welk e-mailadres je bij ons geregistreerd staat.

Ik ben mijn wachtwoord vergeten. Wat nu?

Als je je wachtwoord bent vergeten kun je bij het inloggen klikken op ‘nieuw wachtwoord aanvragen’. Vul je e-mailadres in waarmee je geregistreerd staat. In de mail die je ontvangt staat een link waarmee je een nieuw wachtwoord kunt aanmaken.

Kan ik meerdere gebruikers aan één bestelaccount toevoegen?

Bestel je voor meerdere gebruikers, dan kun je in je bestelaccount meerdere gebruikers toevoegen. Dat doe je via het kopje ‘Mijn gebruikers’.

Zijn er kosten verbonden aan registratie?

Nee, je kunt je gratis registreren.

Wie kunnen zich registreren bij Dedicon Educatief?

De volgende instellingen en personen kunnen zich (gratis) registreren bij Dedicon Educatief:

  • Scholen in het basis-, voortgezet en speciaal onderwijs. Zij bestellen voor hun leerlingen met een leesbeperking.
  • Particulieren. Zij bestellen voor zichzelf of voor hun kind(eren) met een leesbeperking.
  • Praktijken GZ-psychologie, huiswerkbegeleiding, logopedie, orthopedagogiek en/of remedial teaching. Zij bestellen voor kinderen en leerlingen verbonden aan hun praktijk.