Bestelling en betaling

Je hebt een account en je wilt gaan bestellen in onze webwinkel. Je bestelt altijd voor een gebruiker met een leesbeperking. Voeg dus voor je eerste bestelling de gebruiker(s) toe voor wie jij bestelt. Nog geen account? Registreer je hier.

Je vindt de aangepaste schoolboeken die je zoekt in onze catalogus. Je komt in de catalogus door je zoekopdracht bovenaan deze website in te voeren. Je kunt het beste het boek dat je nodig hebben zoeken via ISBN. Ieder boek heeft namelijk een uniek ISB-nummer. Met de zoekfilters kun je de resultaten beperken. Heb je de titel gevonden die je zocht? Selecteer dan de leesvorm die jij wilt bestellen en zet het boek in je winkelwagen. Je betaalt €4,95 per leesvorm, per leerling, per schooljaar.

Heb je meerdere boeken te bestellen in dezelfde leesvorm? Zorg dan dat je ingelogd bent en maak gebruik van de handige boekenlijst functionaliteit .

Lees de veelgestelde vragen over bestellen en betalen:

Hoe vind ik snel het boek dat ik nodig heb?

Het beste kun je zoeken op ISBN. Dan verschijnt alleen het boek dat jij zoekt. Als je geen ISBN hebt, zoek dan zoveel mogelijk woorden uit de titel of de complete titel. Zoek met aanhalingstekens wanneer je exacte woordcombinaties zoekt, zoals “taal actief”. Gebruik de filters om je zoekresultaten te beperken.

Hoe bestel ik bij Dedicon?

Stap 1: log in
Stap 2: zoek het boek dat je nodig hebt in onze catalogus door te zoeken in de zoekbalk bovenin het scherm
Stap 3: boek gevonden? Klik op de titel die je wilt bestellen. Selecteer de gewenste leesvorm, de leerling voor wie je het bestelt en de gewenste aflevervorm. 
Stap 4: selecteer een bezorgadres en het factuuradres
Stap 5: kies een betaalmethode
Stap 6: controleer je bestelling
Stap 7: rekening de bestelling af
Je bestelling is geplaatst en je ontvangt daarvan een e-mailbevestiging. 

Mijn bestelling is (nog) niet verwerkt. Hoe komt dat?

Het kan voorkomen dat het verwerken van je bestelling langer duurt of niet lukt door deze oorzaken: 
 
1. De webwinkel is in afwachting van het signaal dat de betaling succesvol is verlopen. Dit kan bij de keuze voor iDEAL of Creditcard enkele minuten duren, bij eenmalige machtiging enkele dagen.
2. De betaling is onderbroken.
3. De betaling van je bestelling is geannuleerd. De bestelling wordt niet geleverd.
 
Bij twijfel en vragen over je bestelling, neem dan contact op met de Klantenservice.
 

Wat betekent de status 'In afwachting' bij mijn bestelling?

Bestellingen die je betaalt met iDEAL of een eenmalige machtiging hebben altijd eerst de status 'In afwachting'. Dit betekent dat onze webwinkel in afwachting is van aanvaarding van de transactie. Vooral bij eenmalige machtigingen kan dit even duren. Wanneer de transactie is geaccepteerd, wijzigt de status naar 'Gefactureerd'.  Je ontvangt de bestelde producten en krijgt de factuur per e-mail. Blijft de status langer dan 24 uur in afwachting? Neem dan contact op met de Klantenservice.

Kan ik mijn facturen automatisch laten doorsturen naar ons administratiekantoor?

Ja, dat kan heel gemakkelijk. Via het adresboek kun je bij factuuradres het cc e-mailadres van je administratiekantoor invoeren. Via "Mijn bestellingen" kun je zelf bij de facturen.

Welke betaalmethoden zijn er?

Je kunt betalen via iDeal, eenmalige machtiging, creditcard of op rekening (alleen voor scholen). 

Zijn er verzendkosten?

Nee, je hoeft geen aparte verzendkosten te betalen. Je betaalt € 4,95 per titel, per leesvorm, per leerling, per schooljaar. Dit bedrag is dus inclusief verzendkosten en BTW.

Kan ik de kosten van de aangepaste schoolboeken declareren bij mijn school?

Ja, dat kan. Scholen in het speciaal-, primair- en voortgezet onderwijs zijn verplicht om schoolboeken gratis beschikbaar te stellen. Dat geldt ook voor de schoolboeken van Dedicon. Bestel je als particulier onze schoolboeken? Overleg dan met school welke boeken er besteld kunnen worden en hoe de vergoeding geregeld wordt. Kijk op de website van de Rijksoverheid voor meer informatie. 

Waarom vraagt Dedicon een vergoeding voor de aangepaste schoolboeken?

We ontvangen van het Ministerie van OCW subsidie om het aangepast lesmateriaal te produceren.  Voor de materiaal-, verzend- en verwerkingskosten krijgen we geen subsidie. Wij vragen een vergoeding om deze kosten te dekken.

Wat kost een aangepast schoolboek?

Je betaalt €4,95 per leesvorm, per leerling, per gebruikersperiode. Dit bedrag is inclusief 9% BTW en verzendkosten.

Voor leerlingen met een visuele beperking (ook in het mbo, hbo en wo) geldt een maximale bijdrage van € 100,- per persoon, per kalenderjaar, ongeacht het aantal bestellingen.