Bezorging en downloads

Je hebt je bestelling geplaatst. Dan zorgen wij ervoor dat het lesmateriaal bij jou terechtkomt. Je bestelde producten kunnen op verschillende manieren worden afgeleverd. Per post, als download of in de LEX app. 

1. Per post
Cd's en drukwerk versturen we in een envelop die in de brievenbus past. Grote hoeveelheden cd's en braillebanden ontvang je wel in een pakket.

2. Download
Heb je een download besteld? Ongeveer een kwartier na het afronden van de bestelling staan de downloads klaar op Mijn producten. De producten staan per leerling geordend. Vanwege de grote omvang worden de bestanden in een zip-file klaargezet.

3. Voor de app LEX
Ongeveer een kwartier na het afronden van je bestelling zet Dedicon de streaming schoolboeken klaar in Mijn producten. De producten staan per leerling geordend.  De boeken verschijnen ook automatisch in de app LEX van de betreffende leerling. 

Lees de veelgestelde vragen over bezorging en downloads

Kan ik mijn bestelling nog wijzigen of annuleren?

Wanneer je iets wilt wijzigen aan je bestelling of je bestelling wilt annuleren, neem je zo snel mogelijk contact op met de klantenservice 

Hoe lang blijft een downloadlink beschikbaar?

Door op de download-link te klikken start je de download-procedure. In de schermen volg je de aanwijzingen. Als het downloaden mislukt, heb je 24 uur de tijd om het bestand opnieuw te downloaden. Na deze 24 uur  is de downloadtijd verstreken.

Wat moet ik doen als mijn bestelling of boek niet compleet is?

Indien er iets ontbreekt, neem dan contact op met de klantenservice.

Moet ik de aangepaste schoolboeken weer terugsturen na gebruik?

Nee, je hoeft de aangepaste schoolboeken niet terug te sturen. Het is natuurlijk niet toegestaan de boeken te verspreiden. 

Hoe kan ik bestanden downloaden en uitpakken?

Je vindt de downloads onder het kopje ‘Mijn producten’. Door op downloaden te klikken, wordt het bestand gedownload. Vanwege de omvang leveren we de downloads in een zip-file. Die kun je uitpakken door met je rechtermuisknop op de map te klikken en te kiezen voor ‘alles uitpakken’. Werk je op een smartphone of tablet? Dan heb je een app nodig om het pakketje uit te pakken, bijvoorbeeld de gratis app WinZip

Waar vind ik de bestelde downloads en streams voor LEX?

Ongeveer een kwartier na het afronden van je bestelling vind je de downloads en streams in "Mijn producten". Streams voor LEX vind je dan op de boekenplank in de LEX app van de gebruiker.

Ik heb producten besteld, maar niets ontvangen. Wat nu?

Dat is vervelend. Dan is er ergens iets verkeerd gegaan. Neem hiervoor contact op met de klantenservice.

Wat is de levertijd van mijn bestelling?

Digitale boeken uit de collectie die je bestelt als download of stream voor de LEX app zijn ongeveer een kwartier na het afronden van de bestelling beschikbaar. 

Boeken uit de collectie je bestelt op papier, leveren we binnen 2 werkdagen. Gaat je bestelling mee met de pakketpost? Dan kan het 2-4 werkdagen duren.
Dit geldt ook voor voelbare tekeningenbanden.
Je ontvangt per e-mail een track & trace code waarmee je jouw zending bij PostNL kan volgen.

Let op: in de periode juli t/m oktober kan voor tekeningenbanden een aanzienlijk langere levertijd gelden! We melden dat dan op de homepage.