Hulpmiddelen

Dedicon Educatief levert geen hulpmiddelen, alleen aangepast lesmateriaal wat je vaak gebruikt in combinatie met een hulpmiddel. Voor advies over en het kopen van hulpmiddelen neem je contact op met de leveranciers.

Vergoed mijn ziektekostenverzekering de aanschaf van een hulpmiddel?

Onder bepaalde voorwaarden vergoedt de zorgverzekeraar vanuit het basispakket de hardware DAISY-speler en DAISY-programmatuur. Zorgverzekeraars stellen verschillende voorwaarden aan deze vergoeding. Raadpleeg je zorgverzekeraar voor meer informatie.

 

Hoe kom ik aan de gratis DAISY-speler AMIS?

Op de website van het DAISY consortium kun je de gratis DAISY-software AMIS downloaden. Nadeel is wel dat AMIS niet optimaal werkt met Windows 10. Stichting Dedicon heeft voor deze open source software de Nederlandse versie beschikbaar gesteld. 

Zie de pagina AMIS op Goede Kennis voor meer informatie.

 

Welke DAISY-speler, software of app moet ik kiezen?

Wij kunnen niet adviseren over welke DAISY-speler, software of app je moet kiezen. De keuze voor een juiste DAISY-speler hangt af van de voorkeuren van de persoon. Voor software moet je bovendien rekening houden met het besturingssysteem van uw computer of tablet.

Met de gratis app LEX kunnen alleen gesproken boeken afgespeeld worden die bij Dedicon Educatief besteld zijn als 'stream voor LEX'. De gratis DAISY-speler AMIS is alleen geschikt voor Windows.

Voor het maken van de juiste combinatie van leesvorm met software, besturingssysteem en apparaten gebruik je onze interactieve product-keuzehulp.

 

Waarom heb ik een DAISY-speler nodig voor gesproken boeken?

Gesproken boeken zijn gemaakt in het DAISY-formaat. Voor het afspelen heb je een DAISY-speler (hardware, software zoals AMIS of de app LEX) nodig die dit formaat herkent.

Een gesproken boek kan weliswaar worden afgespeeld met reguliere audio-spelers, maar alle handige DAISY functionaliteit gaat hierbij verloren. Met DAISY kun je namelijk makkelijk navigeren naar een hoofdstuk of pagina, de spreeksnelheid verhogen of verlagen en bladwijzers aanbrengen. De speler onthoudt bovendien waar je de vorige keer bent gestopt.

Zie de pagina Gesproken Boeken op Goede Kennis voor meer informatie. 

 

Hoe los ik een technisch probleem met mijn hulpmiddel op?

Om een technisch probleem met je hulpmiddel op te lossen neem je contact op met de leverancier van dat hulpmiddel. De klantenservice van Stichting Dedicon kan je hier helaas niet in bijstaan aangezien wij geen hulpmiddelen leveren.

 

Kan ik bij Dedicon hulpmiddelen kopen?

Dedicon Educatief levert geen hulpmiddelen, alleen aangepast lesmateriaal. Voor advies over en het kopen van hulpmiddelen neem je contact op met de leveranciers.