Hulpmiddelen

Welke DAISY-speler, software of app moet ik kiezen?

Wij kunnen niet adviseren over welke DAISY-speler, software of app je moet kiezen. De keuze voor een juiste DAISY-speler hangt af van de voorkeuren van de persoon. Voor software moet je bovendien rekening houden met het besturingssysteem van uw computer of tablet.

Met de gratis app LEX kunnen alleen gesproken boeken afgespeeld worden die bij Dedicon Educatief besteld zijn als 'stream voor LEX'. De gratis DAISY-speler AMIS is alleen geschikt voor Windows.

Voor het maken van de juiste combinatie van leesvorm met software, besturingssysteem en apparaten gebruik je onze interactieve product-keuzehulp.

 

Categorie: 

Waarom heb ik een DAISY-speler nodig voor gesproken boeken?

Gesproken boeken zijn gemaakt in het DAISY-formaat. Voor het afspelen heb je een DAISY-speler (hardware, software zoals AMIS of de app LEX) nodig die dit formaat herkent.

Een gesproken boek kan weliswaar worden afgespeeld met reguliere audio-spelers, maar alle handige DAISY functionaliteit gaat hierbij verloren. Met DAISY kun je namelijk makkelijk navigeren naar een hoofdstuk of pagina, de spreeksnelheid verhogen of verlagen en bladwijzers aanbrengen. De speler onthoudt bovendien waar je de vorige keer bent gestopt.

Zie de pagina Gesproken Boeken op Goede Kennis voor meer informatie. 

 

Categorie: