Licenties en codes

Kan de leerling op school en thuis hetzelfde bestand gebruiken?

Ja , dit is te adviseren als de leerling aantekeningen maakt in het bestand. Als de leerling gebruik maakt van zijn eigen device, op school en thuis, dan maakt hij altijd gebruik van hetzelfde bestand. Gebruikt de leerling een vaste computer op school dan zou het bestand b.v. via een USB stick meegenomen kunnen worden voor gebruik thuis.

 

Categorie: 

Hoe kan een leerling een bestand binnen de netwerkomgeving ook thuis gebruiken?

Licenties die geactiveerd zijn binnen de netwerkomgeving van uw school werken alleen binnen dat netwerk. Als een leerling hetzelfde bestand thuis wil kunnen gebruiken, dient de leerling dus op de thuiscomputer zijn/haar licentie te activeren. Daarvoor is installatie van de Protection Manager Particulieren noodzakelijk. Aantekeningen die gemaakt zijn in het bestand binnen de netwerkomgeving zijn niet thuis zichtbaar.

U kunt één licentie op maximaal 3 verschillende computers activeren. Bijvoorbeeld op de schoolcomputer en de thuiscomputer. Het is raadzaam één activatie te reserveren voor calamiteiten.

 

Categorie: 

Hoe kom ik aan de Protection Manager voor netwerkomgevingen?

Voor het activeren van bestanden op scholen die gebruik maken van een netwerk is een speciaal ontwikkelde Protection Manager beschikbaar. Daarvoor heeft u drie onderdelen nodig:

  1. de Protection Manager Service software;
  2. de Protection Manager Client software (voor elke PC in het netwerk);
  3. een unieke activeringscode voor deze netwerkservice.

Voor het opvragen van deze gegevens neemt u contact op met onze Klantenservice

 

Categorie: 

Hoe werkt de Protection Manager voor netwerkomgevingen?

De Protection Manager voor netwerkomgevingen communiceert met de activatie-server via een service op uw centrale MS Windows server. Wanneer u vervolgens een beveiligd bestand activeert, maakt de PC een licentie aan voor de ingelogde gebruiker. De Protection Manager zorgt ervoor dat de licentie wordt opgeslagen in het ‘zwervend profiel’ (roaming profile) van de gebruiker. Daardoor komt de licentie op willekeurig andere PC’s in het netwerk beschikbaar. Een bestand kan dus op de ene PC geactiveerd worden en op een andere binnen het netwerk worden gelezen. 

Voor meer informatie neem contact op met de klantenservice.

 

Categorie: 

Onze school heeft een netwerkomgeving bij een ICT-leverancier. Wat moeten we doen?

Maakt uw school gebruik van een netwerkomgeving die verzorgd wordt door derden?

Dan adviseren wij u contact op te nemen met uw ICT-leverancier. Onze Klantenservice en Helpdesk ondersteunen deze leverancier bij het uitvoeren van de Protection Manager voor onze beveiligde bestanden voor dyslexiesoftware.

 

Categorie: 

Pagina's