Geef je op voor het webinar: leren met voelbare tekeningen

Ontdek de wereld op de tast! Ontdek de wereld op de tast! Op donderdag 31 mei houden we een webinar over voelbare tekeningen. Belangrijk, want school-en studieboeken worden steeds visueler.

Er zijn vaak veel afbeeldingen in te vinden die leerlingen nodig hebben om de tekst te begrijpen of om opdrachten te maken. Denk maar aan de grafieken in het wiskundeboek of de tekeningen uit de biologiemethode zoals het oog. Maar afbeeldingen zijn niet toegankelijk voor blinde en slechtziende leerlingen. Daarom maken we bij Dedicon belangrijke tekeningen uit het schoolboek voelbaar. Zo kunnen leerlingen met een visuele beperking die grafiek uit het wiskunde boek of de tekening van het oog op de tast ontdekken.

In het webinar vertelt Anneke waarom voelbare tekeningen een goede aanvulling zijn op het schoolboek. Je leert hoe en waar je ze kunt bestellen. Ook ontdek je hoe je voelbare tekeningen het beste kunt lezen door met de voelbare tekeningen aan de slag te gaan.

Proefpakketje tekeningen

Voor het webinar sturen we je graag een aantal voelbare tekeningen toe, zodat je tijdens het webinar zelf kunt meevoelen.

  • Onderwerp: Leren met voelbare tekeningen - ontdek de wereld op de tast
  • Datum: donderdag 31 mei
  • Tijd: 15.30-16.15
  • Kosten: gratis

Schrijf je in voor het webinar.