Goede Kennis - online kennisplatform Dedicon

maandag 22 augustus 2016

Goede Kennis, het online kennisplatform over toegankelijke informatie in en rondom het klaslokaal, is vanaf maandag 22 augustus online.

Met dit kennisplatform wil Dedicon leerlingen, ouders, docenten en begeleiders die te maken hebben met visuele beperkingen of dyslexie een plek geven waar zij terecht kunnen voor informatie over de educatieve producten van Dedicon en hoe je die kunt inzetten in de klas. Als je meer wilt weten over de producten van Dedicon en hoe je ze kunt inzetten, dan ben je op Goede kennis op de juiste plek. Experts werkzaam bij Dedicon vertellen uitgebreid over de educatieve producten van Dedicon. Ook geven zij handige tips om lesmateriaal toegankelijk te maken, zelf of met behulp van Dedicon.

Artikelen, Tips, Ervaringen, Dossiers

Je kunt er vinden wat de verschillen zijn tussen Passend Lezen en Dedicon en hoe je iPhone jou helpt met het lezen van teksten. Je vindt er handige tips hoe je sneller kunt werken met een Edu-tekstbestand. Voor wie liever diep in een onderwerp duikt, zijn er dossiers te vinden op Goede kennis. In het dossier Wiskunde in braille bijvoorbeeld wordt ingegaan op de wiskundenotatie van Dedicon. Ook worden op Goede kennis verhalen verteld. Van ervaringsdeskundigen, experts, docenten, vrijwilligers en begeleiders. Verhalen die het waard zijn om gedeeld te worden.

Ontwikkelingen

Goede kennis is nooit af. Iedere week worden er nieuwe artikelen toegevoegd, zodat je op hoogte kunt blijven van de nieuwste ontwikkelingen. Dedicon wil leerlingen met een visuele beperking of dyslexie in staat stellen om zelfstandig aan de slag te gaan met hun leerwerk, thuis en in de klas. Goede Kennis helpt dat doel te bereiken.

schermafbeelding homepage Goede Kennis