Levering van dyslexiebestanden

Momenteel heeft Dedicon Educatief ruim 8.800 bestanden voor het basis- en voortgezet onderwijs voor dyslexiesoftware in de collectie. In de collectie kun je dyslexiebestanden bestellen voor verschillende software. Momenteel kun je kiezen voor ClaroRead, Kurzweil, L2S, SprintPDF en TextAid-bestanden. Binnenkort zullen daar ook Alinea-bestanden bijkomen.
 

Collectie

Ongeveer de helft van de bestanden is bewerkt (onder meer leesvolgorde en taalmarkering aangebracht), de andere helft van de collectie is onbewerkt. De collectie bestaat uit veelgebruikte en nieuwe methodes uit het basis- en voortgezet onderwijs. Er is een beperkte collectie dyslexiebestanden beschikbaar voor het mbo. Deze zomer is de collectie nog uitgebreid met nieuwe bestanden. Uiteraard kan ook voor het schooljaar 2017-2018 weer besteld worden via de webwinkel Dedicon Educatief.
 

Meer info bestanden

Meer informatie over de dyslexiebestanden, het bestellen en uitproberen of het stappenplan om de bestanden te openen is te vinden op www.goedekennis.nl/schoolboeken.
 

Meer informatie software

Voor meer informatie over de software en de diverse functionaliteiten in deze programma’s kun je terecht bij de betreffende software-leverancier: