LEX app

Screenshot LEX appSchoolboeken beluisteren op je smartphone? Het kan met onze app LEX. Veel leerlingen met een leesbeperking hebben baat bij audio-ondersteuning. Onze gesproken schoolboeken bieden die extra ondersteuning. Om het afspelen van gesproken boeken nog makkelijker te maken, bedachten we de app LEX. Met LEX heb je op ieder moment je schoolboeken bij je: op je smartphone of tablet.

Zo werkt de app

Met LEX kun je gemakkelijk de juiste pagina vinden in je gesproken boek, een bladwijzer aanmaken, of de stem versnellen. Ook zie je de inhoudsopgave van het schoolboek in de app. En hartstikke handig: de app onthoudt waar je in het boek bent gebleven. De app werkt mét en zonder internetverbinding. Voor het afspelen van je boeken in de LEX app heb je een gebruikersaccount nodig

Download de LEX app gratis in de App Store of de Google Play Store.

Ga naar de App Store (nieuw venster) Ga naar de Google Play Store (nieuw venster)

Gebruik ons demo-account om LEX te proberen. Log in met de gebruikersnaam "gast" en wachtwoord "gast" , er staan een aantal boeken voor je klaar.

Voor wie is LEX?

Voor leerlingen met dyslexie is LEX een handige app die ondersteunt bij het lezen en leren. Met het gewone schoolboek ernaast kun je de tekst tegelijkertijd lezen en luisteren. Leerlingen met een visuele beperking kunnen de app gebruiken om te lezen met hun oren in plaats van hun ogen.

Grote collectie gesproken boeken

De school – en studieboeken die met LEX te beluisteren zijn, worden door voorlezers van Dedicon ingesproken. Dat zorgt voor een fijn stemgeluid. De voorlezers hebben inmiddels ruim 17.000 school – en studieboeken ingesproken.

Gesproken boeken bestellen voor LEX

In de app LEX kan je alleen gesproken boeken beluisteren die je hebt besteld via de webshop educatief.dedicon.nl. In de catalogus kies je voor de leesvorm ‘gesproken boek’. Het schoolboek gevonden dat je nodig hebt? Bestel het boek en kies voor de aflevervorm ‘voor LEX app’. Als het bestellen is afgerond, verschijnt het boek automatisch in de LEX app.

Meer weten?

Alles weten over LEX? Lees dan de informatiepagina over LEX op ons kennisplatform Goede kennis.