Op de tast... themabanden

In de speciale collectie van de 'Op de tast' themabanden zijn allerlei voelbare tekeningen op thema gebundeld. Deze voelbare tekeningen horen niet bij een lesmethode, maar zijn zelfstandig te gebruiken in de klas of thuis. 

Bomen, vulkanen, letters en cijfers en meer. 

Niet alles om je heen is op de tast te ontdekken. Sommige dingen zijn te groot, te ver weg, te gevaarlijk, te abstract, of te klein om te voelen. Blinde leerlingen hebben daardoor niet altijd een idee hoe iets er precies uitziet of hoe het in elkaar zit. De voelbare tekeningen in de tekeningenbundels maken dat wél duidelijk.

De collectie bestaat uit 12 themabanden waarin verschillende thema's worden behandeld. In 'Op de tast..bomen', kun je verschillende bovem voelen, welke vorm de bladeren hebben en wat voor vruchten een boom draagt. In de themaband over letters en cijfers wordt uitgebreid stilgestaan bij het alfabet en verschillende handschriften. Ontdek alle 12 banden

Bestellen

De speciale collectie themabanden is ontwikkeld door de onderwijsexperts van Dedicon. Zij maakten er ook een uitleg bij, zodat de leerlingen een duidelijke omschrijving krijgen van wat er is te voelen. Bestel de bijbehorende uitleg in Edu-tekst of in braille.