Openen dyslexiebestanden

laatst bijgewerkt: 09 april 2019

Vanaf 1 april 2019 is een nieuwe licentieperiode ingegaan voor het nieuwe schooljaar (2019-2020) voor de dyslexiebestanden voor Alinea, ClaroRead, IntoWords, Kurzweil, L2S, Sprint en TextAid. Dit betekent dat je de bestanden die je nu bestelt in de webwinkel, kunt gebruiken tot 31 juli 2020. De bestanden zijn gebonden aan de gebruiker en geschikt voor gebruik op maximaal 3 verschillende apparaten. 

Voor het openen van de bestanden dien je de juiste software tot je beschikking te hebben:

Naam OS Versie Beschikbaar 
Alinea Windows 1.3 Via Lexima. Je kunt je versie bekijken in het menu van Alinea onder 'updates'.
ClaroRead boeklezer Windows 1.5x Nu beschikbaar via je ClaroRead pakket. Je kunt je versie bekijken in het menu van de Claro Boeklezer onder 'Help' en dan 'Info'. Je kunt ClaroUp downloaden, een programma dat automatisch zoekt naar de nieuwste updates. 
ClaroSpeak (ClaroRead) MacOS 10.12 - Nu beschikbaar via je ClaroRead pakket. 
IntoWords Chrome Browser - Extensie downloaden in Chrome + online PDF viewer. Accounts beschikbaar via Visiria
Kurzweil 3000 Windows 14 en hoger Via Lexima. Je hebt de Dedicon installer nodig om je versie 14 (of hoger) geschikt te maken voor Dedicon boeken. 
L2S & PDF Viewer voor L2S Windows Vanaf versie 8 PDF Viewer voor L2S nu aan te vragen via Visiria. Te gebruiken in combinatie met de L2S software.
Sprint Windows 2.0.0.740 Via Lexima. Je kunt de update downloaden onder het kopje 'Updaten Sprint (Plus) en Sprinto (Plus) USB stick'.
TextAid Browser - Via Woordhelder.