Over de conversiedienst

Met de Conversiedienst Snelservice Educatief laat je automatisch kleine bestanden omzetten naar een toegankelijk formaat in audio, toegankelijke tekst of als eBook. De dienst is gratis voor ingelogde klanten met een bestelaccount. De besteller kan het conversieresultaat in Dedicon Educatief beschikbaar stellen aan zijn of haar gebruiker(s). Na inloggen met een gebruikersaccount kunnen ze de bestanden downloaden.
 

Bronmateriaal

De Snelservice Educatief is geschikt voor het snel en automatisch toegankelijk maken van kleine documenten. Daarbij kun je denken aan leerobjecten, toetsen, werkopdrachten en ander educatief materiaal als aanvulling op schoolmethodes. Ook voor het converteren van pagina’s uit een studieboek, reader of syllabus is de conversiedienst geschikt.
 

Conversiemogelijkheden

Bronbestanden zijn te converteren naar audio (mp3, DAISY), eBook (ePub) of toegankelijke tekst (open PDF, Word, Excel, RTF). Meer informatie over bronformaten, opties, conversies en voorwaarden voor een goed resultaat vind je bij de conversieresultaten.
 

Converteren

Converteren is mogelijk met bestanden van maximaal 64 MB. De snelheid van conversie is afhankelijk van het bronbestand, de gewenste opties en de omvang. Bij complexe conversies kan de conversietijd oplopen tot ca. een half uur.
 

Conversieresultaat

Het conversieresultaat is persoonlijk en wordt niet als product opgenomen in het aanbod van Dedicon Educatief. Het bestand blijft maximaal 30 dagen beschikbaar om te downloaden.
 

Kwaliteit

De kwaliteit van het conversieresultaat is afhankelijk van de inhoud en structuur van het bronbestand, de combinatie van bronbestand, geselecteerde opties en gewenst conversieresultaat. Stichting Dedicon geeft geen garanties op de kwaliteit van de conversie. 
 

Distribueren

Je kunt het conversieresultaat in Dedicon Educatief vanuit je overzicht ‘Mijn conversies’ online delen met je gebruiker(s). Daarvoor maak je gebruik van de online distributiedienst. Zij kunnen daarmee na inloggen in Dedicon Educatief de bestanden bij hun persoonlijke conversies vervolgens zelf downloaden. Je kunt het resultaat echter ook zelf downloaden en per mail naar je gebruiker(s) sturen of aanbieden via een netwerk of een leeromgeving.