Over de conversiedienst

Met de Conversiedienst Snelservice Educatief laat u automatisch kleine bestanden omzetten naar een toegankelijk formaat in audio, toegankelijke tekst of als eBook. De dienst is gratis voor ingelogde klanten met een bestelaccount. De besteller kan het  conversieresultaat in Dedicon Educatief beschikbaar stellen aan diens gebruiker(s). Na inloggen met een gebruikersaccount kunnen ze de bestanden downloaden.
 

Bronmateriaal

De Snelservice Educatief is geschikt voor het snel en automatisch toegankelijk maken van kleine documenten, zoals leerobjecten, toetsen, werkopdrachten en ander educatief materiaal als aanvulling op schoolmethodes. Ook voor het converteren van pagina’s uit een studieboek, reader of syllabus is de conversiedienst geschikt.
 
Let op:
 

Conversiemogelijkheden

Bronbestanden zijn te converteren naar audio (mp3, DAISY), eBook (ePub) of toegankelijke tekst (open PDF, Word, Excel, RTF). Meer informatie over bronformaten, opties, conversies en voorwaarden voor een goed resultaat leest u bij de conversieresultaten.
 

Converteren

Converteren is mogelijk met bestanden van maximaal 32 MB. De snelheid van conversie is afhankelijk van het bronbestand, de gewenste opties en de omvang. Bij complexe conversies kan de conversietijd oplopen tot ca. een half uur.
 

Conversieresultaat

Het conversieresultaat is persoonlijk en wordt niet als product opgenomen in het aanbod van Dedicon Educatief. Het bestand blijft maximaal 30 dagen beschikbaar om te downloaden.
 

Kwaliteit

De kwaliteit van het conversieresultaat is afhankelijk van de inhoud en structuur van uw bronbestand, de combinatie van bronbestand, geselecteerde opties en gewenst conversieresultaat. Stichting Dedicon geeft geen garanties op de kwaliteit van de conversie. 
 

Distribueren

U kunt het conversieresultaat in Dedicon Educatief vanuit uw overzicht ‘Mijn conversies’ online delen met uw gebruiker(s). Daarvoor maakt u gebruik van de online distributiedienst. Zij kunnen daarmee na inloggen in Dedicon Educatief de bestanden bij hun persoonlijke conversies vervolgens zelf downloaden. Daarvoor dienen zij van u een gebruikersaccount en uw toestemming te hebben gekregen. U kunt het resultaat echter ook zelf downloaden en per mail naar uw gebruiker(s) sturen of aanbieden via een netwerk of een leeromgeving.
 

Controleren

Het is raadzaam het eindresultaat te controleren voordat u het aan gebruikers aanbiedt. En u heeft uiteraard vastgesteld of de gebruiker geschikte software heeft om het conversieresultaat te openen en te gebruiken.