Wijziging openen ClaroRead-, Kurzweil-, L2S- en Sprint-bestanden nieuwe schooljaar

laatst bijgewerkt: 18 juli 2017 9:30 uur

Vanaf 1 april 2017 is een nieuwe licentieperiode ingegaan voor het nieuwe schooljaar (2017-2018) voor de dyslexiebestanden voor ClaroRead, Kurzweil, L2S, Sprint en TextAid. Vanaf 1 april zijn bovendien de bestanden op een nieuwe manier beveiligd. Hierdoor is het openen en gebruiken van de bestanden gemakkelijker!

Dit betekent:

  • TextAid-bestanden kun je gewoon blijven bestellen.
  • Om bestanden besteld na 1 april 2017 te openen in de bijbehorende dyslexiesoftware, heb je geen Protection Manager meer nodig en hoef je geen activatiecode meer in te voeren.
  • Om de bestanden te kunnen openen heb je de meest recente versie van je dyslexiesoftware nodig. Deze is vanaf medio april verkrijgbaar via je leverancier.
Naam OS Versie Beschikbaar 
ClaroRead boeklezer Windows 1.5x Nu beschikbaar via je ClaroRead pakket. Je kunt je versie bekijken in het menu van de Claro Boeklezer onder 'Help' en dan 'Info'. Je kunt ClaroUp downloaden, een programma dat automatisch zoekt naar de nieuwste updates. 
Kurzweil 3000 Windows 14 en hoger Nu beschikbaar via Lexima. Je hebt de Dedicon installer nodig om je versie 14 (of hoger) geschikt te maken voor Dedicon boeken die je na 1 april 2017 hebt gedownload. 
L2S & PDF Viewer voor L2S Windows Vanaf versie 8 PDF Viewer voor L2S nu aan te vragen via Visiria. Te gebruiken in combinatie met de L2S software.
Sprint Windows 2.0.0.740 Nu beschikbaar via Lexima. Je kunt de update downloaden onder het kopje 'Updaten Sprint (Plus) en Sprinto (Plus) USB stick'.