Wijziging openen ClaroRead-, Kurzweil-, L2S- en Sprint-bestanden nieuwe schooljaar

laatst bijgewerkt: 18 juli 2017 9:30 uur

Vanaf 1 april 2017 is een nieuwe licentieperiode ingegaan voor het nieuwe schooljaar (2017-2018) voor de dyslexiebestanden voor ClaroRead, Kurzweil, L2S, Sprint en TextAid. Vanaf 1 april zijn bovendien de bestanden op een nieuwe manier beveiligd. Hierdoor is het openen en gebruiken van de bestanden voor u gemakkelijker!

Dit betekent voor u:

  • TextAid-bestanden kunt u gewoon blijven bestellen.
  • Om bestanden besteld na 1 april 2017 te openen in de bijbehorende dyslexiesoftware, heeft u geen Protection Manager meer nodig en hoeft u geen activatiecode meer in te voeren.
  • Om de bestanden te kunnen openen heeft u de meest recente versie van uw dyslexiesoftware nodig. Deze is vanaf medio april verkrijgbaar via uw leverancier.
Naam OS Versie Beschikbaar 
ClaroRead boeklezer Windows 1.5x Nu beschikbaar via uw ClaroRead pakket. U kunt uw versie bekijken in het menu van de Claro Boeklezer onder 'Help' en dan 'Info'. U kunt hier ClaroUp downloaden, een programma dat automatisch zoekt naar de nieuwste updates. 
Kurzweil 3000 Windows 14 en hoger Nu beschikbaar via Lexima. U heeft de Dedicon installer nodig om uw versie 14 (of hoger) geschikt te maken voor Dedicon boeken die u na 1 april 2017 heeft gedownload. 
L2S & PDF Viewer voor L2S Windows Vanaf versie 8 PDF Viewer voor L2S nu aan te vragen via Visiria. Te gebruiken in combinatie met de L2S software.
Sprint Windows 2.0.0.740 Nu beschikbaar via Lexima. U kunt de update downloaden onder het kopje 'Updaten Sprint (Plus) en Sprinto (Plus) USB stick'.