Wijziging openen ClaroRead-, Kurzweil-, L2S- en Sprint-bestanden vanaf 1 april

laatst bijgewerkt: 26 april 2017 16:30 uur

Vanaf 1 april 2017 gaat er een nieuwe licentieperiode in voor het nieuwe schooljaar (2017-2018) voor de dyslexiebestanden voor ClaroRead, Kurzweil, L2S, Sprint en TextAid. Vanaf 1 april zullen bovendien de bestanden op een nieuwe manier beveiligd worden, hierdoor wordt het openen en gebruiken van de bestanden voor u gemakkelijker!

Dit betekent voor u:

  • Voorlopig is er geen levering van L2S-bestanden. De bestanden voor L2S zullen echter ruim voor het nieuwe schooljaar weer beschikbaar komen via de webwinkel. Houdt u voor de mededelingen hierover de website van Dedicon Educatief in de gaten.
  • TextAid-bestanden kunt u gewoon blijven bestellen.
  • Om de bestanden te openen in de bijbehorende dyslexiesoftware, heeft u geen Protection Manager meer nodig en hoeft u geen activatiecode meer in te voeren.
  • Om de bestanden te kunnen openen heeft u de meest recente versie van uw dyslexiesoftware nodig. Deze zal medio april verkrijgbaar zijn via uw leverancier.
Naam OS Versie Beschikbaar per
ClaroRead boeklezer Windows 1.5x Nu beschikbaar via uw ClaroRead pakket. U kunt uw versie bekijken in het menu van de Claro Boeklezer onder 'Help' en dan 'Info'.
ClaroRead boeklezer Mac 6.3x Medio april 2017
Kurzweil 3000 Windows 14 en hoger Nu beschikbaar via Lexima. U heeft de Dedicon installer nodig om uw versie 14 (of hoger) geschikt te maken voor Dedicon boeken die u na 1 april 2017 heeft gedownload. 
Sprint Windows 2.0.0.740 Nu beschikbaar via Lexima. U kunt de update downloaden onder het kopje 'Updaten Sprint (Plus) en Sprinto (Plus) USB stick'.