Welk account kies ik?

Wanneer je voor het eerst gaat bestellen bij onze webwinkel vragen we je een account aan te maken. We kennen 3 typen accounts. 

Je bestelt voor jezelf

In dat geval maak je een studentaccount aan. Tijdens het registratieproces in de webwinkel vragen we je een verklaring-leesbeperking te uploaden en aan te geven wat je visuele of andere leesbeperking is. 


We proberen deze zo snel mogelijk, meestal binnen 1 werkdag, te beoordelen. Zodra we deze hebben goedgekeurd ontvang je van ons een e-mail dat je kunt bestellen. 
Afhankelijk van je leesbeperking bieden we je de mogelijkheid om leesvormen te bestellen die aansluiten bij je behoeften. Met dit account kun je ook inloggen op de LEX-app en digitale bestanden downloaden. 


In dit account kun je ook je leesvoorkeuren vastleggen. Wanneer je dit doet onthouden we deze voorkeuren voor een volgend bezoek. Je kunt dan sneller door het bestelproces heen  en je krijgt ook de zoekresultaten op basis van jouw leesvoorkeuren als eerste gepresenteerd. 

Je bestelt voor je kind(eren) 


In dit geval registreer je eerst jezelf via de webwinkel en maak je een bestelaccount aan.  Wanneer dit gelukt is, maak je vervolgens een account aan voor je kind(eren). Dit doe je bij voorkeur met een e-mailadres van je kind. Deze kan dan in de toekomst ook zelf kan inloggen om bijvoorbeeld boeken te downloaden of, bij audiobestanden, gebruik te maken van de LEX-app of online player. 


Behalve de naam en geboortedatum van je kind, geef je ook aan welke leesbeperking je kind heeft en upload je een verklaring leesbeperking.
We proberen deze zo snel mogelijk, meestal binnen 1 werkdag, te beoordelen. Zodra we deze hebben goedgekeurd ontvang je van ons een e-mail dat je kunt bestellen. 


Wanneer je, bij Dedicon, voor meerdere kinderen bestelt, maak je voor ieder kind een account aan. Je dient voor ieder kind ook aan te geven welke leesbeperking van toepassing is en een verklaring leesbeperking te uploaden.

Tijdens het bestelproces kun je eenvoudig tussen de kinderen  wisselen en in één keer je bestelling plaatsen. 
In dit account kun je ook de leesvoorkeuren van je kind(eren) vastleggen.

Wanneer je dit doet onthouden we deze voor een volgend bezoek. Je kunt dan sneller door het bestelproces heen kunt en je krijgt ook de zoekresultaten op basis van de leesvoorkeuren van je kind(eren) als eerste gepresenteerd. 

Handleiding aanmaken bestelaccount voor ouders

Je bestelt voor leerlingen van je school 


Wanneer je voor leerlingen van je school bestelt, maak je eerst een bestelaccount aan. 
Hierin vragen we je o.a. om het BRIN van je school.  

 

Afwijkend factuuradres / CC factuur e-amailadres


Het is mogelijk om een afwijkend factuuradres op te geven. De factuur wordt altijd gemaild naar het e-mailadres dat gekoppeld is aan het bestelaccount. Is het de bedoeling dat de factuur bij iemand anders terecht komt? Vul dan bij "mijn account" het CC factuur e-mailadres in. Dan wordt de factuur ook standaard naar dat e-mailadres gemaild.

 

Leerlingen toevoegen aan je account

Wanneer je registratie is afgerond kun je vervolgens eenvoudig de leerlingen voor wie je wilt gaan bestellen toevoegen. 
We vragen van deze leerlingen de volgende informatie:

- de visuele beperking van de leerling zodat we de relevante leesvormen kunnen presenteren

- een verklaring leesbeperking 
Dit is een voor waarde om te kunnen bestellen bij Dedicon. Je hoeft, als school, deze verklaring niet toe te voegen, maar moet deze wel te allen tijde aan ons kunnen overleggen. We kunnen hier steekproefsgewijs om vragen.  

- het e-mailadres van de leerling
Dit e-mailadres wordt de gebruikersnaam van het account van de leerling. Hiermee kan de leerling inloggen in de webwinkel voor bijvoorbeeld het downloaden van bestanden, het beluisteren van audioboeken met de Online Player. Het is ook de inlognaam voor andere (toekomstige) applicaties waarmee je onze producten kunt gebruiken bijv. de LEX app en voor het gebruik van EPUB bestanden.

Wanneer de leerling (nog) geen gebruik maakt van deze toepassingen is toegang tot het e-mailaccount niet noodzakelijk het invoeren van een e-mailadres is echter wel verplicht. De leerling kan met dit account NIET bestellen ook worden er GEEN mailingen naar dit e-mailadres gestuurd.

-de geboortedatum van de leerling

 

Het bestelproces

Tijdens het bestelproces kun je eenvoudig tussen de leerlingen wisselen en in één keer je bestelling plaatsen. 
In dit account kun je ook de leesvoorkeuren van je leerling(en) vastleggen. Wanneer je dit doet onthouden we deze voor een volgend bezoek. Je kunt dan sneller door het bestelproces heen kunt en je krijgt ook de zoekresultaten op basis van de leesvoorkeuren van je leerling(en) als eerste gepresenteerd.  

Naar de registratiepagina

Vragen? 

Heb je vragen of kom je er niet uit? Geen probleem! Ons klantenserviceteam helpt je graag bij je registratie en het plaatsen van je bestelling.   
 

Voorbeeld van de 3 types Dedicon accountsVoorbeeld van de 3 types Dedicon accounts

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voorbeeld van veld cc e-mailadresVoorbeeld van veld cc e-mailadres

afbeelding van iemand bij een laptop

Bestellen en betalen

De webwinkel van Dedicon werkt zoals de meeste andere webshops. Daarnaast hebben we een aantal functionaliteiten toegevoegd die het plaatsen van een bestelling net wat gemakkelijker voor je kunnen maken.

Meer info over bestellen en betalen triangle

afbeelding van een kind met duim omhoog

Verklaring leesbeperking

Om via Dedicon aangepaste school- en/of studieboeken te kunnen bestellen, heb je een leesverklaring nodig die aantoont dat je een visuele beperking hebt. Bij je registratie vragen we hier ook om.

Lees hier waar een verklaring leesbeperking aan moet voldoen triangle