Toegankelijkheid

Binnenkort verschijnt hier de toegankelijkheidsverklaring van Dedicon Educatief. In deze toegankelijkheidsverklaring is te lezen hoe toegankelijk de website van Dedicon Educatief is voor diverse gebruikers.

Digitale toegankelijkheid zegt iets over in hoeverre digitale content (zoals een website) te gebruiken is voor álle mensen. Of je nu gebruik maakt van schermleessoftware, een brailleleesregel, vergrootsoftware of dyslexiesoftware. Maar ook als bijvoorbeeld de zon weerkaatst op je scherm, of als je een zware tas in je rechterhand draagt, of de batterij van je muis leeg is. 

Deze verklaring omschrijft aan de hand van welke standaard en volgens welke richtlijnen is getoetst. De uitkomsten van de toetsing zijn omschreven in een status van de website. Ten slotte is in detail uitgelegd welke verbeterpunten en pluspunten er op gebied van toegankelijkheid zijn. Hier kun je precies zien welke aandachtspunten voor jou van toepassing zijn. De verklaring is onderbouwd met een gestandaardiseerd toetsingsrapport.  


Feedback

Loop je op deze website onverhoopt tegen een probleem aan? Laat het ons weten via info@dedicon.nl. Vermeld bij voorkeur zo nauwkeurig mogelijk: 

  • wat het probleem is; 
  • op welke pagina of welk onderdeel van de site je het probleem tegenkomt;
  • welke (hulp)software en versie je gebruikt;
  • indien relevant, voor welke beperking het probleem speelt.