EPUB

Een EPUB schoolboek is nagenoeg een kopie van het originele gedrukte boek, maar dan digitaal. Een boek in EPUB kan veel meer bevatten dan alleen tekst. Staan er afbeeldingen in het boek, dan vind je die ook terug in EPUB.

In een EPUB schoolboek komen de meest voorkomende leesvormen in één bestand samen; je kunt het boek beluisteren, bekijken én voelen (met je brailleleesregel). De huidige EPUB-collectie is uitstekend geschikt voor slechtziende leerlingen.

Kenmerken van EPUB:

 • Geschikt voor slechtziende leerlingen. Bijna alle boeken kunnen we produceren als EPUB.
 • Bevat de tekst en de functionele afbeeldingen uit het oorspronkelijke boek. Soms zijn decoratieve afbeeldingen achterwege gelaten.
 • Kan voorzien zijn van beeldbeschrijvingen en/of verwijzingen naar een voelbare tekeningen van de functionele afbeeldingen. Zijn deze toegevoegd, dan staat dat vermeld in de productspecificaties van het boek dat je wilt bestellen.
 • Tekstgrootte, lettertype, kleuren en regelafstanden zijn naar eigen voorkeur aan te passen. Handig voor slechtziende leerlingen.  
 • Met de klikbare inhoudsopgave ga je direct naar het gewenste hoofdstuk of paragraaf. Je kunt ook navigeren naar pagina’s.
 • Met de voorleesfunctie in Bookshelf kun je de tekst laten voorlezen door een computerstem en de voorleessnelheid naar wens aanpassen.  
 • Je kunt aantekeningen toevoegen en tekst markeren. EPUB bevat geen mogelijkheden om antwoorden in het boek in te vullen.
 • Geschikt voor verschillende apparaten: laptop, tablet en smartphone.  
 • Het boek opent op de plek waar je de vorige keer bent gestopt.  
 • Wiskundige formules kunnen in EPUB alleen grafisch worden weergegeven; wiskundeboeken zijn daarom in EPUB niet met een brailleleesregel te lezen.
 • EPUB kun je offline lezen, je hebt dan geen internetverbinding nodig. Online lezen kan ook. 

EPUB uitproberen?

Dat kan! Bestel het gratis Proefboek EPUB . Maak eerst een Dedicon-account en een Bookshelf-account aan en bestel daarna het Proefboek EPUB. In de bevestigingsmail van je proefboek-bestelling staat vervolgens een activatielink voor VitalSource Bookshelf  en kun je het proefboek lezen. 

Ben je enthousiast? Dan kun je een productieverzoek indienen om je school- of studieboek aan te vragen als EPUB.

Productieverzoeken

De EPUB-collectie is op dit moment nog niet zo groot, maar je hebt altijd de mogelijkheid om een productieverzoek in te dienen wanneer je jouw studieboek graag als EPUB ontvangt. Houd rekening met een levertijd van 10 weken. 

Vragen of hulp nodig?

Ons team van de Klantenservice zit voor je klaar om je op weg te helpen. Bel of mail ons met al jouw vragen!

Afbeelding van een persoon achter een laptopAfbeelding van een persoon achter een laptop

Vital Source Bookshelf

Vital Source Bookshelf

Een EPUB schoolboek lees je in Bookshelf van VitalSource. Dat is een reader voor EPUB, net zoals Acrobat Reader een reader is voor (Foto)PDF. De VitalSource-app kun je installeren of gebruiken in de browser. Hoe je dat doet staat beschreven op de volgende pagina.

Meer over Vital Source Bookshelf triangle

Eerste keer EPUB?

Eerste keer EPUB?

Voor het gebruik van VitalSource Bookshelf heb je een account nodig bij VitalSource en dien je dit te koppelen aan je account bij Dedicon Educatief. Alleen dan kunnen we er voor zorgen dat de voor jou bestelde boeken op je boekenplank terecht komen.

Lees hier hoe je je VitalSource account activeert triangle