Gesproken boek (Audio, DAISY)

Onze gesproken schoolboeken (audio) worden voorgelezen door een menselijke stem. Voor leerlingen die slechtziend of blind zijn een uitkomst. Voor dyslectische leerlingen ideaal om tijdens het luisteren mee te lezen met het gedrukte boek. 

Kenmerken van onze gesproken boeken:

  • De schoolboeken zijn met menselijke stem ingesproken.
  • Ze bevatten een duidelijke structuur en makkelijke navigatie. Je kunt eenvoudig naar de volgende pagina, paragraaf of hoofdstuk gaan. In de LEX-app kun je tijdsprongen van 10 seconden maken.  
  • De voorleessnelheid is aanpasbaar (sneller/langzamer); de geluidskwaliteit blijft behouden.
  • Je kunt bladwijzers aanbrengen.  
  • Het boek gaat verder waar je de vorige keer bent gestopt.
  • Om van alle voordelen van het navigeren, onthouden en bladwijzers gebruik te kunnen maken, zijn de bestanden het beste te beluisteren via de Online Player op je smartphone, tablet of computer óf met een DAISY-speler. Ook de LEX-app op je smartphone of tablet is geschikt.
  • Je ontvangt het volledige boek uitsluitend in audio, zonder gedrukte tekst. 

Gesproken schoolboeken versus dyslexiebestanden 


De gesproken (DAISY-)boeken zijn anders dan dyslexiebestanden. Je kunt de gesproken boeken dan ook niet gebruiken met dyslexiesoftware. Ze zijn wel een prima alternatief als een boek niet als dyslexiebestand beschikbaar is. Wil je meer weten over de verschillen tussen dyslexiebestanden en gesproken boeken? Lees meer

 

Jongen met LEX app in klaslokaal

Lex app

Om het afspelen van gesproken boeken nog makkelijker te maken, is er de LEX app. Met LEX heb je op ieder moment onze gesproken schoolboeken bij je: op je smartphone of tablet.

Meer over de LEX app triangle

onlineplayer

Beluister je audio via de Online player

Binnen de webwinkel Educatief heb je de mogelijkheid om boeken in de leesvorm “gesproken” te laten afspelen via de Online Player. Dit is handig wanneer je niet beschikt over een eigen player of wanneer je wilt luisteren via een PC of Laptop.

Meer info over de Online Player triangle

Vragen of hulp nodig? 


Ons team van de Klantenservice zit voor je klaar om je op weg te helpen. Bel of mail ons met al jouw vragen!