Gesproken boek (DAISY)

Met onze gesproken schoolboeken is het een kwestie van oordopjes in en het schoolboek wordt voorgelezen door een fijne menselijke stem. Voor leerlingen die slechtziend of blind zijn een uitkomst. Voor dyslectische leerlingen is het ideaal om tijdens het luisteren mee te lezen met het gedrukte boek. Ook zijn onze gesproken boeken handig om mee te nemen naar school: beluister ze op een smartphone (met de LEX app), computer of DAISY-speler. Je kunt je gesproken boek beluisteren met de Online Player. Gesproken boeken zijn NIET geschikt voor het gebruik van Dyslexiesoftware.

Gebruikers

Gebruikers die blind, slechtziend of dyslectisch zijn of een andere leesbeperking hebben.
 

Kenmerken van onze gesproken boeken

•    Je ontvangt het boek volledig in audio zonder gedrukte tekst.
•    Het schoolboek wordt ingelezen door een menselijke stem, waardoor het fijn is om naar te luisteren.
•    Je kunt gemakkelijk je weg vinden naar een volgende pagina, paragraaf of hoofdstuk.
      In de app LEX kun je bovendien met tijdsprongen van 10 seconden navigeren. 
•    Pas gemakkelijk de voorleessnelheid aan. Liever iets sneller of langzamer afspelen? De geluidskwaliteit blijft behouden.
•    Je kunt in het boek bladwijzers aanbrengen. Handig als je iets hebt gehoord wat je wilt onthouden.  
•    Gestopt met lezen? Het boek gaat verder waar de vorige keer is gestopt. 

Beluister hier hoe een gesproken boek klinkt:

Zo beluister je onze gesproken boeken

Je hebt een speciale afspeelapparaten nodig om een gesproken boek van Dedicon te kunnen beluisteren. Gebruik een van de deze manieren om volledig gebruik te kunnen maken van alle kenmerken die hierboven staan. 

•    Smartphone of tablet: met onze app LEX kun je, je bestelde boeken vanaf je boekenplank direct beluisteren. Je kunt je gesproken boek ook via de Online Player beluisteren.
•    Computer: bestel je gesproken boek endownload het bestand. Je kunt je gesproken boek ook via de Online Player beluisteren.
•    DAISY-speler: bestel je gesproken boek, download het bestand en beluister het met een speciale DAISY-speler. 

Met gewone muzieksoftware (zoals Windows Media Player) speelt het gesproken boek wel af. Je mist dan alle voordelen van het navigeren, onthouden en bladwijzers aanmaken.