Bladmuziek

De collectie: braille, gesproken of vergroting 

De collectie bladmuziek bestaat voornamelijk uit klassieke werken. Maar er is ook een kleine verzameling populaire werken. Muziek in braille en gesproken vorm vormen het grootste deel van de collectie; er is een klein aantal titels als vergroting beschikbaar. Er is vooral muziek aanwezig voor piano, orgel, blokfluit, gitaar en zang. Voor zowel beginners als gevorderden.  
Op onze kennisbank  Goedekennis.nl vind je meer achtergrondinformatie over bladmuziek in aangepaste leesvormen.

Maak muziek! Leer ukelele spelen.  

Speciaal voor kinderen tussen de 9 en 12 jaar met een visuele beperking heeft Dedicon de lesmethode Maak muziek! ontwikkelt. Met deze methode leer je muziek maken zonder direct het notenschrift te hoeven leren. Het lespakket bevat een gesproken lesmethode, reliëftekeningen en een introductie op braillebladmuziek. Met behulp van 25 audiolessen leer je stap voor stap liedjes bespelen op de ukelele. De lesmethode kun je bestellen in de webshop. Meer informatie is te lezen op Goedekennis.nl

Aangepaste bladmuziek gratis proberen 

Aangepaste bladmuziek eerst eens proberen? Dat kan. Van vergrote en gesproken bladmuziek zijn proefexemplaren beschikbaar. Deze kunnen worden besteld via onze klantenservice. 

  • Vergroting A4: ‘Dona nobis pacem’ van Jan D.
  • Vergroting A3: ‘Kinderszenen’  van Robert Schumann
  • Gesproken: Debussy’s ‘Pour le Piano’ (voor gevorderden) 

Productieverzoeken voor bladmuziek

Is het muziekstuk van jouw favoriete artiest niet in de juiste muziekvorm aanwezig in onze collectie?
Je kunt een productieverzoek indienen op naam van een gebruiker met een visuele beperking als het wordt gebruikt in de volgende situaties: 

  • Muziek op school: basis- en voortgezet onderwijs
  • Muziekles in de vrije tijd bij een muziekschool of -docent 

Wil je weten of je hiervoor in aanmerking komt? Neem dan contact op met onze klantenservice: (0486) 486 100 of klantenservice@dedicon.nl.  

Afbeelding van bladmuziekAfbeelding van bladmuziek