CSE oefenexamens

In de webwinkel van Dedicon Educatief staan examenbundels, in diverse leesvormen. Veel slechtziende en blinde leerlingen kunnen hier niet voldoende mee uit de voeten en hebben een aangepaste versie nodig. Die aangepast examens zijn te downloaden op www.eduvip.nl.

Productieverzoek

Voor een geprinte versie in braille of een voelbare tekeningen, kunt u bij Dedicon een productieverzoek indienen voor het examen en/of de tekeningen die op Eduvip staan. De kosten hiervan bedragen 4,50 euro per bestelling.

Wilt u een visueel beperkte leerling toch laten oefenen met een aangepast examen dat niet beschikbaar is op Eduvip, dan kunt u de reguliere oefenexamens vinden op de website van DUO.

Vervolgens kunt u bij Dedicon een productieverzoek indienen, zodat wij van de online versie een Edu-tekstbestand kunnen maken. Dit examen wordt dan op dezelfde wijze aangepast als onze school- en studieboeken.

Oefenexamens DAISY

Naast de examenbundels en examens op Eduvip, kunt u ook losse oefenexamens in gesproken vorm aanvragen bij de Klantenservice Educatief. Er is een overzicht van de beschikbare Audioexamens voor dyslectici in de niet aangepaste versie (PDF icon Audio oefenexamens Daisy dyslectici.pdf en voor blinden en slechtzienden in een aangepaste versie (PDF icon Audio oefenexamens Daisy blinden en slechtzienden.pdf).

In het overzicht zoekt u het benodigde schoolniveau, vervolgens kiest u het vak en in de kolommen ziet u de beschikbare examens. Deze zijn aangegeven met een code.

Als u een keuze heeft gemaakt, kunt u een mail sturen naar klantenservice@dedicon.nl met als onderwerp “Oefenexamens audio”. Vermeld in de mail de code(s) van de examens die u wilt hebben. Deze losse oefenexamens zijn niet via de webshop verkrijgbaar. De kosten bedragen 4,50 euro per examen.