CSE oefenexamens

In de webwinkel van Dedicon Educatief staan examenbundels, in diverse leesvormen. Veel slechtziende en blinde leerlingen kunnen hier niet voldoende mee uit de voeten en hebben een aangepaste versie nodig. Die aangepast examens zijn te downloaden op www.eduvip.nl.

Productieverzoek

Voor een geprinte versie in braille of een voelbare tekeningen, kun je bij Dedicon een productieverzoek indienen voor het examen en/of de tekeningen die op Eduvip staan. De kosten hiervan bedragen 4,50 euro per bestelling.

Wil je een visueel beperkte leerling toch laten oefenen met een aangepast examen dat niet beschikbaar is op Eduvip, dan kun je de reguliere oefenexamens vinden op de website van DUO.

Vervolgens kun je bij Dedicon een productieverzoek indienen, zodat wij van de online versie een Edu-tekstbestand kunnen maken. Dit examen wordt dan op dezelfde wijze aangepast als onze school- en studieboeken.

Oefenexamens DAISY

Naast de examenbundels en examens op Eduvip, zijn er ook losse oefenexamens in gesproken vorm aan te vragen bij de Klantenservice Educatief. Er is een overzicht van de beschikbare Audioexamens voor leerlingen met dyslexie in de niet aangepaste versie (Audio oefenexamens Daisy dyslectici.pdf) en voor blinden en slechtzienden in een aangepaste versie (Audio oefenexamens Daisy blinden en slechtzienden.pdf).

In het overzicht zoek je het benodigde schoolniveau, kies vervolgens het vak en in de kolommen de beschikbare examens. Deze zijn aangegeven met een code.

Als je een keuze hebt gemaakt, kun je een mail sturen naar klantenservice@dedicon.nl met als onderwerp “Oefenexamens audio”. Vermeld in de mail de code(s) van de examens die je wilt hebben. Deze losse oefenexamens zijn niet via de webwinkel verkrijgbaar. De kosten bedragen 4,50 euro per examen.