Didactische aanpassingen

Didactische aanpassingen zorgen ervoor dat een blinde of zeer slechtziende leerling zelfstandig met het schoolboek, dat voor ziende leerlingen is gemaakt, kan werken. Sinds 2015 verrijkt Dedicon boeken met Didactische aanpassingen. Eerst alleen voor basisschoolboeken, later ook steeds meer voor brugklas en voortgezet onderwijs. Sinds 2020-2021 zijn we steeds meer verwijzingen naar voelbare tekeningen gaan aanbrengen in boeken voor het voortgezet onderwijs.
 
Welke didactische aanpassingen er zijn, lees je in onze kennisbank. Ook leggen we daar uit met voorbeelden hoe we dat doen.

In het voortgezet onderwijs zijn steeds minder didactische aanpassingen nodig. Leerlingen zijn ICT-vaardiger en hebben hun eigen strategieën ontwikkeld om snel te navigeren.
Maar verwijzingen naar voelbare tekeningen en beeldbeschrijvingen blijven natuurlijk wel belangrijk.
Sinds 2020-2021 zijn we steeds meer verwijzingen naar voelbare tekeningen gaan aanbrengen in boeken voor het voortgezet onderwijs. 

 

Het kan zijn dat een ouder boek nog niet is voorzien van didactische aanpassingen volgens de nieuwste richtlijnen. Dus mis je iets? Neem contact op met de klantenservice en we kijken wat we voor jou kunnen verbeteren!