Dyslexiebestanden openen

De bestanden voor dyslexiesoftware zijn beveiligd. Je kunt ze dus niet zomaar openen. Dit doen we op verzoek van de uitgevers van de school- en studieboeken en om misbruik van hun digitale bestanden te voorkomen. In de tabel onderaan deze pagina vind je voor ieder dyslexiebestand een stappenplan hoe je het bestand makkelijk kunt openen in de bijpassende software. 
 

Handig om te weten

  • Elk bestand is gepersonaliseerd en mag alleen door degene gebruikt worden voor wie het besteld is.
  • Je kunt een bestand gedurende één schooljaar gebruiken (de gebruiksperiode loopt van 1 april tot en met 31 juli in het daaropvolgende jaar). 
  • Je kunt een besteld bestand op maximaal drie verschillende computers openen.
 

Recente versie van de dyslexiesoftware

Het is noodzakelijk dat je van Alinea, Claro Boeklezer, Kurzweil én PrintKES, L2S en Sprint (Plus) de meest recente versie van de software gebruikt. Raadpleeg de website van je leverancier voor meer informatie en updates van de software via de tabel hieronder. 
 
Naam OS Versie Stappenplannen openen bestand Updates en informatie software 
Alinea Windows 1.3 Alinea-bestand openen Via Lexima. Je kunt je versie bekijken in het menu van Alinea onder 'updates'.
ClaroRead boeklezer Windows 1.5x ClaroRead-bestand openen in Windows Nu beschikbaar via je ClaroRead pakket bij Woordhelder. Je kunt je versie bekijken in het menu van de Claro Boeklezer onder 'Help' en dan 'Info'. Je kunt ClaroUp downloaden, een programma dat automatisch zoekt naar de nieuwste updates. 
ClaroSpeak (ClaroRead) MacOS 10.12 - ClaroRead-bestand openen op Mac Nu beschikbaar via je ClaroRead pakket bij Woordhelder.
IntoWords Chrome Browser - IntoWords-bestand openen Extensie downloaden in Chrome + online PDF viewer. Accounts beschikbaar via Visiria
Kurzweil 3000 Windows 14 en hoger Kurzweil-bestand openen Via Lexima. Je hebt de Dedicon installer nodig om je versie 14 (of hoger) geschikt te maken voor Dedicon boeken. 
L2S & PDF Viewer voor L2S Windows Vanaf versie 8 L2S-bestand openen PDF Viewer voor L2S nu aan te vragen via Visiria. Te gebruiken in combinatie met de L2S software.
Read&Write Chrome Browser   Read&Write openen Extensie downloaden in Chrome. Licentie beschikbaar via Lexima.
Sprint Windows 2.0.0.740 SprintPDF-bestand openen Via Lexima. Je kunt de update downloaden onder het kopje 'Updaten Sprint (Plus) en Sprinto (Plus) USB stick'.
TextAid Browser - TextAid-bestand openen Via Woordhelder.