Collectie en producties

Het boek/tekeningen is/zijn leverbaar, maar het voldoet niet aan mijn productie-wensen. Wat kan ik doen?

In dit geval neem je contact op met de Klantenservice om de mogelijkheden te bespreken voor visueel beperkte gebruikers van het boek.

 

Hoe dien ik een productieverzoek in voor aangepast lesmateriaal of aangepaste bladmuziek?

Klanten kunnen alleen op naam van personen met een visuele beperking een productieverzoek indienen. Als de titel die je zoekt niet in de gezochte leesvorm beschikbaar is, klik je op 'productieverzoek indienen' in het zoekresultaat. Daarna vul je enkele resterende gegevens in op het formulier.

Je gebruikt het (lege) formulier Productieverzoeken (onder 'Diensten') als er geen zoekresultaten zijn of als er speciale productiewensen zijn.

 

Hoe lang duurt de productie van een aangepast boek?

De productietijd hangt af van een aantal factoren, zoals moeilijkheidsgraad, het aantal pagina’s, het (school)niveau, eventuele extra wensen (zoals voetnoten en register), de beschikbaarheid van deskundigen die het boek kunnen maken en vooral: de periode waarin wordt besteld. In de zomer is het drukker en duurt het produceren langer dan in het voor- of najaar. Dien productieopdrachten daarom zo vroeg mogelijk in!

Voor meer informatie over levertijden van een productieverzoek, zie Productieverzoeken.

 

Wat kan ik doen als het boek dat ik wil bestellen ontbreekt in de collectie?

Zie de pagina Productieverzoeken.

 

Welke educatieve boeken produceert Dedicon niet?

Dedicon Educatief produceert géén

  • boeken waarin veel afbeeldingen voorkomen en weinig tekst. Het gaat hier om afbeeldingen die noodzakelijk zijn om de stof te begrijpen of opdrachten te maken, maar die niet zinvol beschreven kunnen worden;
  • andere boeken dan school- en studieboeken, zoals romans en jeugdboeken. Deze boeken zijn te bestellen bij Bibliotheekservice Passend Lezen. Hierop kan een uitzondering worden gemaakt als een school of opleidingsinstituut aangeeft dat het boek noodzakelijk is voor de studie;
  • zeer moeilijk te produceren boeken, zoals woordenboeken, naslagwerken en teksten met niet-latijnse letters.

In het geval van twijfel over het al dan niet in productie nemen, neemt Dedicon contact met je op om naar een oplossing te zoeken.

 

Welke boeken heeft Dedicon voor mbo, hbo en wo?

De studieboeken voor mbo, hbo en wo worden uitsluitend geproduceerd op aanvraag van studenten met een visuele beperking. Dedicon heeft dus alleen die boeken in de collectie die eerder bij ons in productie zijn gegeven.

Personen met een andere dan visuele beperking kunnen alleen die boeken bestellen die beschikbaar zijn in de collectie. Zij mogen helaas geen boeken laten produceren.

 

Welke boeken heeft Dedicon Educatief in de collectie?

De collectie bestaat uit:

  • duizenden leer- en werkboeken voor schoolvakken in het basis- en voortgezet onderwijs;
  • honderden boeken voor MBO, HBO, universiteit en beroep;
  • oefenexamens vanaf 2008, alleen in gesproken vorm;
  • bladmuziek.

Elk jaar komt er een groot aantal nieuwe titels bij. Houd dus het actuele aanbod in onze webwinkel in de gaten.

 

Kan ik bij Dedicon Educatief ook aangepaste leesboeken bestellen?

Het is niet mogelijk om aangepaste leesboeken, zoals romans en jeugdboeken, te bestellen bij Dedicon Educatief. Deze boeken zijn te bestellen bij Bibliotheekservice Passend Lezen.

Moet een leerling voor school een specifiek boek lezen, dat niet in de collectie van Passend Lezen aanwezig is? Leerlingen met een visuele beperking kunnen dan een productieverzoek bij Dedicon indienen.