Gebruikersaccount en LEX

Ik wil mijn gesproken boek gebruiken in de LEX app, wat moet ik dan bestellen?

Om een gesproken boek in de LEX app te gebruiken, zoek je eerst het boek op in onze catalogus. Vervolgens selecteer je als leesvorm 'Gesproken DAISY' en stop je het in het winkelmandje. Dan kies je de aflevervorm 'stream voor LEX' en selecteer je de gebruiker

De boeken (besteld op naam van de gebruiker) komen in LEX steeds automatisch in de lijst Mijn boeken van de betreffende gebruiker te staan. 

Uiteraard heb je via Mijn gebruikers deze gebruiker eerst een account gegeven met als toegangsrecht 'Streams voor LEX' Na inloggen met dat (geactiveerde) account kan de gebruiker dan zijn boeken afspelen in de app.

 

Mijn gesproken boek is uit LEX verdwenen. Hoe kan dat?

Gesproken boeken verdwijnen op 1 augustus automatisch uit de app LEX omdat de gebruiksperiode van het afgelopen schooljaar dan verstrijkt. Daardoor blijft bovendien de lijst van boeken gebruiksvriendelijk. Boeken uit voorgaande schooljaren die niet meer nodig zijn, ontbreken dan in de lijst.
 
Producten van Dedicon kennen een gebruiksperiode van maximaal 16 maanden. Een periode start steeds op 1 april en eindigt op 1 augustus van het volgende jaar. Een gebruiksperiode loopt bijvoorbeeld van 1 april 2016 tot en met 31 juli 2017. De volgende periode loopt dan van 1 april 2017 tot en met 31 juli 2018.
 
 

 

Hoe zie ik of de gebruiker al een account heeft?

Als je ingelogd bent dan kun je bij "Mijn gebruikers" zien welke leerlingen/kinderen je hebt toegevoegd aan het account. Je kunt zien voor welke gebruiker er een leesverklaring geüpload is, en je kunt zien of deze gebruiker al een gebruikersaccount heeft.

Het gebruikersaccount zorgt dat de gebruiker toegang heeft tot streams voor LEX, de online conversiedienst en voor toegangsrechten tot producten.

 

Waarom heb ik voor het gebruikersaccount een uniek e-mailadres nodig?

Het gebruikersaccount zal niet werken als het e-mailadres al in gebruik is voor een bestaand Dedicon Educatief-account of bestaand gebruikersaccount. 

 

Is LEX ook beschikbaar voor Windows-tablets en toestellen?

Nee, de app is niet verkrijgbaar in de Windows Store.

Kan ik vanuit de app boeken toevoegen aan LEX?

Nee, de gesproken boeken moeten via de webwinkel Dedicon Educatief besteld worden op naam van de gebruiker. Pas daarna komen ze (na inloggen met het gebruikersaccount) beschikbaar in de app.

 

Kan ik DAISY-boeken van anderen dan Dedicon Educatief met LEX afspelen?

Nee. Je kunt met LEX alleen ‘streams voor LEX’ afspelen die via de webwinkel Dedicon Educatief besteld zijn.

 

Het is me niet gelukt het gebruikersaccount aan te maken. Wat kan ik doen?

Alleen de besteller van de aangepaste boeken kan een gebruikersaccount aanmaken. De gebruiker ontvangt dan een mail met een link. Door op de activeringslink in de mail te klikken kun je (eenmalig) inloggen en een nieuw wachtwoord aanmaken. 

Lukt dat niet? Vraag dan op hetzelfde e-mailadres een nieuw wachtwoord aan. Daarmee kun je opnieuw inloggen en vervolgens je wachtwoord opslaan.

Lukt dat ook niet? Neem dan contact op met degene die het account heeft aangemaakt. De naam staat in de e-mail.