Voeding bij gezondheid en ziekte 6e dr
handboek voor de gezondheidszorg
ISBN: | 9789001823498 |
---|---|
Editie / Druk: | 2013 |
Auteur(s) | Stegeman, N.E. |
---|---|
Onderwijs type(s) | hbo |
ISBN | 9789001823498 |
Taal | Nederlands |
Aantal pagina's | 610 |
Uitgever | Noordhoff Uitgevers |
Leeftijd | Volwassenen |
Jaar uitgave | 2013 |
Editie / Druk | Zesde druk |
Omschrijving
Deel 1 Voedselkeuze -- Voedingspatronen -- Voedselaanbod -- Voedingsvoorlichting -- Deel 2 Voedingsleer- Inleiding in de voedingsleer -- Koolhydraten, voedingsvezels en alcohol -- Vetten -- Aminozuren en eiwitten -- Energie en stofwisseling -- Vitamines -- Mineralen en water -- Nieuwe ontwikkelingen in de voedingsleer -- Deel 3 Voeding bij gezondheid -- Voeding bij zwangerschap en lactatie -- Zuigelingenvoeding -- Voeding voor peuters en kleuters -- Voeding voor schoolkinderen en adolescenten - Voeding voor ouderen -- Sport en voeding -- Deel 4 Voeding bij ziekte -- Voedingszorg voor zieken -- Voeding van een operatiepatiënt -- Voeding en geneesmiddelen -- Ondervoeding -- Voeding en verstandelijke gehandicapten -- Voeding bij chronische ziekten en lichamelijke handicaps -- Voeding en dementie -- Voeding en psychiatrische stoornissen -- Voeding bij ziekten van maag-darmkanaal, lever, galblaas en pancreas -- Voeding bij niersufficiëntie -- Voeding bij kanker -- Voedselovergevoeligheid -- Voeding bij diabetes mellitus -- Deel 5 Diëten -- Diëtiek -- Voedingsstofverrijkte diëten -- Voedingsstofbeperkte diëten -- Eliminatiediëten -- Voeding met veranderde consistentie -- Diagnostische diëten en balansdiëten