Op de tast... : Topo Nederland

Afbeelding van Op de tast... : Topo Nederland
Print information
ISBN:
Editie / Druk: 2024
Beschikbaar als:
  • Braille
  • EduTekst
  • Tactiel

€ 4,95

Meer informatie
Auteur(s) Team Op de tast Dedicon
Leerjaar Groep 5, Groep 6
Onderwijs type(s) basisonderwijs
Taal Nederlands
Methode Op de tast...
Aantal pagina's 34
Uitgever Dedicon
Serie / Reeks Op de tast...
Leeftijd Jeugd
Jaar uitgave 2024
Braille
Braille
Bewerking Betreft uitleg voor de leerling bij de tekeningenband (apart bestellen).
EduTekst
EduTekst
Specificatie Betreft uitleg voor de leerling bij de tekeningenband (apart bestellen).
Tactiel
Tactiel
Specificatie Betreft een tekeningenband bestaande uit 32 voelbare tekeningen. Daar hoort een uitleg bij (apart bestellen) in braille of Edu-tekst.

 

Een methodevrij boekje om de topografie van Nederland te leren. De tekeningenband bevat 33 kaarten. De aangeboden namen volgen de basistopografielijst van het Cito (de 300-namenlijst). In het bijbehorende tekstbestand worden de kaarten stap voor stap beschreven. Per kaart wordt een lijst aangeboden met in de kaart weergegeven namen en de daarvoor gebruikte afkortingen. Daarnaast worden bij diverse plaatsen wetenswaardigheden genoemd om het onthouden van de namen te ondersteunen. De band begint met de vorm van Nederland, daarna volgen kaarten van de rivieren, de provincies en provinciehoofdsteden. Daarna worden alle provincies afzonderlijk aangeboden. Na elke kaart met namen volgt een blinde kaart om de topografie te oefenen. Ook zijn bij elke kaart enkele opdrachten opgenomen.
Tip: bestel ook de puzzel Topo Nederland 3D-figuren uit de Op de tast…-serie.

Op de tast…: Topo Nederland past bij de leerstof van groep 5 en 6, maar kan ook in de hogere jaargroepen worden gebruikt. Eveneens als naslagwerk of thuis te gebruiken.Bekijk het inzage-exemplaar van Op de tast… : Topo Nederland. (Pdf-bestand opent in nieuw venster)