Op de tast... : Meten en maten in de middeleeuwen

Wiskunde, rekenen, geschiedenis, doeboek, leuk voor in de vrije tijd
Afbeelding van Op de tast... : Meten en maten in de middeleeuwen
Print information
ISBN:
Editie / Druk: 2020
Beschikbaar als:
  • 3DObject
  • Braille
  • EduTekst
  • Tactiel

€ 4,95

Meer informatie
Auteur(s) Projectteam Op de tast
Leerjaar Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8
Onderwijs type(s) basisonderwijs
Taal Nederlands
Aantal pagina's 19
Uitgever Dedicon
Serie / Reeks Op de tast...
Leeftijd Jeugd
Jaar uitgave 2020
Braille
Braille
Specificatie Met tekeningenband. (apart bestellen) Met 3D-object. (apart bestellen)
EduTekst
EduTekst
Specificatie Met tekeningenband. (apart bestellen) Met 3D-object. (apart bestellen)
Tactiel
Tactiel
Specificatie Bij deze tekeningenband hoort een gelijknamig tekstbestand in braille of edu met uitleg. (apart bestellen) Met 3D-object. (apart bestellen)
3DObject
3DObject
Specificatie Deze 3D-objecten, een waterpas en een passer, horen bij Op de Tast…: Meten en Maten in de Middeleeuwen. De plastic slinger van de waterpas is te vervangen door een touwtje met een klein gewichtje eraan. Op die manier wordt het figuur meer historisch accuraat. Met tekeningenband. (apart bestellen) Met bijbehorend tekstbestand in braille of edu met uitleg. (apart bestellen)

 

In deze 'Op de tast...' komen geschiedenis en meetkunde samen. Aan de hand van tekeningen van een kasteel en middeleeuwse gereedschappen worden meten, maten en meetkundige vormen in de Middeleeuwen besproken. Deze band is gemaakt als verdieping en verbreding om naast het gewone lesmateriaal te gebruiken.

Tip: dit 'Doeboek' is ook heel leuk voor in vakanties. Het stimuleert de nieuwsgierigheid naar geschiedenis en het plezier in rekenen. In de Middeleeuwen werd gemeten met bijvoorbeeld 'duimen' en 'voeten'. Goed navolgbaar als je blind bent. (Maar het had zo zijn nadelen; als je een grote bouwmeester had, kreeg je een groter kasteel dan wanneer je een kleine bouwmeester had). Ook hadden ze slimme manieren om te controleren of een muur rechtop stond en of bijvoorbeeld een vloer waterpas was.
Bij dit materiaal hoort een 3D-print van een middeleeuwse waterpas, die heel geschikt is voor blinde leerlingen en een 3D-print van een Middeleeuwse passer, waar een blinde leerling ook zelf een middeleeuws raam mee kan ontwerpen.Bekijk het inzage-exemplaar van Op de tast… : Maten en meten in de middeleeuwen. (Pdf-bestand opent in nieuw venster)