Spel : Schip Ahoy!

Een educatief spel vol avontuur!
Afbeelding van Spel : Schip Ahoy!
Print information
ISBN:
Editie / Druk: 2020
Beschikbaar als:
  • Spel

€ 39,95

Meer informatie
Auteur(s) Dedicon
Taal Nederlands
Aantal pagina's 1
Uitgever Dedicon
Leeftijd Jeugd
Jaar uitgave 2020
Editie / Druk Eerste editie

 

Schip Ahoy! is een inclusief spel voor kinderen van 8 tot 99 jaar. Of je nu blind of slechtziend bent, iedereen kan dit spel spelen. Het stimuleert op een leuke manier samenwerking, ruimtelijk inzicht en speltactiek.


Het bordspel, verpakt in een bedrukte doos, bevat goed voelbare pionnen en een spelbord in reliëf. De handleiding is in braille en in vergrote tekst. In de doos zit ook een wereldkaart als vergroting en in braille. Aantal spelers: 2-5


Meer over de spelvorm :
Je speelt het spel met 2 tot 5 spelers.
Je speelt steeds van links naar rechts. Aan het eind van een rij, ga je naar het vakje aan het begin van de volgende rij.

1 persoon wordt aangewezen als spelleider. Deze leest de teksten en spelregels voor. Hij vertelt bijvoorbeeld wat de spelers moeten doen als ze op een speciaal vakje komen.

Op het spelbord zijn er 5 ‘speciale’ vakjes. Deze worden met een ringetje aangegeven. Dit zijn vijf bijzondere eilanden die je tegenkomt wanneer je met je schip aan een tocht begint over de wereldzeeën.
Er wordt om de beurt met een dobbelsteen gegooid. Als je op een eiland komt, dan moet je een opdracht uitvoeren.

De opdrachten staan in de handleiding. We kunnen alvast 1 opdracht verklappen.
Als je op eiland ‘Foula’ komt: moet je 1 beurt overslaan, omdat je besluit om toch nog even te knuffelen met de Shetlandpony’s (ondanks het slechte weer).
Op elk eiland ligt bovendien een schat (in de vorm van een fiche). Als je als eerste speler op een eiland komt, is de schat van jou. Maar andere spelers kunnen ook je schat stelen.

Het spel is afgelopen als de eerste speler aan het einde van het spelbord is gekomen. De spelronde wordt afgemaakt en de fiches worden geteld.
De speler met de meeste schatten wint.

Veel speelplezier!