Op de tast... : Kleurplaten Basisvormen 2

Afbeelding van Op de tast... : Kleurplaten Basisvormen 2
Print information
ISBN:
Editie / Druk: 2023
Beschikbaar als:
  • Tactiel

€ 4,95

Meer informatie
Auteur(s) Dedicon
Leerjaar Groep 1, Groep 2
Onderwijs type(s) basisonderwijs
Taal Nederlands
Methode Op de tast...
Aantal pagina's 20
Uitgever Dedicon
Serie / Reeks Kleurplaten Basisvormen
Leeftijd Jeugd
Jaar uitgave 2023

 

Deze tekeningenband biedt voelbare kleurplaten waarmee jonge blinde en zeer slechtziende kinderen op speelse wijze kennismaken met basisvormen. De band bestaat uit 19 kleurplaten en bevat de volgende vormen: cirkel, ovaal, blaadje, golfje en ster.
De vormen kunnen ingekleurd worden met bijvoorbeeld waskrijtjes of vingerverf of opgevuld met elleboogjes-macaroni of propjes crêpepapier.
Deze ODT-band ondersteunt bij (eerste) conceptvorming. Als er sprake is van een stervorm; waar moet ik dan aan denken? Ook zijn de kleurplaten een ontspannen kennismaking met tactiele tekeningen; voel ik het verschil tussen een ovaal en een rondje? Alle kleurplaten zijn gemaakt volgens dezelfde principes als andere tekeningen uit de Op de Tast-reeks; zo kennen ze bijvoorbeeld geen perspectief.
In deze band bouwt de moeilijkheidsgraad zich enigszins op. Zo zijn de eerste pagina’s gevuld met steeds twee basisvormen die het kind kan verkennen en vergelijken. Daarna volgen pagina’s met meer van dezelfde vormen op steeds een pagina. De volgende stap zijn pagina’s waarop dezelfde vorm iets gekanteld is weergegeven en/of iets groter of juist kleiner is afgebeeld. Op de laatste pagina’s worden verschillende vormen met elkaar op een pagina gecombineerd.

Bij deze tekeningenband is geen uitleg beschikbaar.

Bekijk het inzage-exemplaar van Op de tast…: Kleurplaten Basisvormen 2. Pdf-bestand opent in apart venster