Op de tast... : Kleurplaten Basisvormen 3

Afbeelding van Op de tast... : Kleurplaten Basisvormen 3
Print information
ISBN:
Editie / Druk: 2023
Beschikbaar als:
  • Voelbare tekening
Meer informatie
Auteur(s) Dedicon
Leerjaar Groep 1, Groep 2
Onderwijs type(s) basisonderwijs
Taal Nederlands
Methode Op de tast...
Aantal pagina's 20
Uitgever Dedicon
Serie / Reeks Kleurplaten Basisvormen
Leeftijd Jeugd
Jaar uitgave 2023

 

Deze tekeningenband biedt voelbare kleurplaten waarmee jonge blinde en zeer slechtziende kinderen basisvormen kunnen verkennen om er zo vertrouwd mee te raken. De band bestaat uit 19 kleurplaten waarin de vormen uit deel 1 en 2 op speelse wijze terugkeren in herkenbare figuren en voorwerpen.
De kleurplaten kunnen ingekleurd worden met bijvoorbeeld waskrijtjes of vingerverf of opgevuld met elleboogjes-macaroni of propjes crêpepapier.

Deze ODT-band ondersteunt bij (eerste) conceptvorming. Een driehoek op een vierkant wordt een huisje. Met een rechthoek erbij krijgt het huis een deur. En een ovaal kan een gezicht worden of… het lijfje van een bij.
Ook zijn de kleurplaten een ontspannen kennismaking met tactiele tekeningen. Voel ik het verschil tussen wat er ‘in’ de voorstelling hoort en wat daarbuiten valt?
Alle kleurplaten zijn gemaakt volgens dezelfde principes als andere tekeningen uit de Op de Tast-reeks; zo kennen ze bijvoorbeeld geen perspectief.

In deze band verschilt de moeilijkheidsgraad per kleurplaat subtiel. Zo bevat de ene kleurplaat vormen die dicht tegen elkaar aan liggen; in een volgende plaat overlappen ze elkaar minimaal. In alle kleurplaten gaat het om concrete voorstellingen zoals een kuiken, een vlieger, een kat, een vis of een zeilboot op zee…

Bij deze tekeningenband is geen uitleg beschikbaar.
Bekijk het inzage-exemplaar van Op de tast…: Kleurplaten Basisvormen 3. Pdf-bestand opent in apart venster