Bibliotheek Passend Lezen

Ben je op zoek naar leesboeken voor je studie of opleiding dan adviseren we je het assortiment van Bibliotheekservice Passend Lezen bekijken. 
Bibliotheekservice Passend Lezen (BPL) levert romans en leesboeken, kranten en tijdschriften, hoorcolleges en hoorspelen, informatieve boeken en reliëfwerk. Er zijn verschillende leesvormen verkrijgbaar.  
  
Voor jeugdboeken kun je terecht bij de collectie van Superboek. Daarin vind je ruim 10.000 jeugdtitels en ongeveer 20 tijdschriften. In de collectie boeken zijn ook titels te vinden voor leerlingen die lezen voor de lijst.  
  
Voor jongeren van 12 tot en met 19 jaar is een 100-tal boeken voor de lijst te lezen via Karaokelezen. Voor blinde en zeer slechtziende kinderen van 2 tot 8 jaar zijn er de tastbare voorleesboekjes in de collectie Voeljeboekje. 

Bestellen 

Als je blind, slechtziend of dyslectisch bent, kun je lid worden van Bibliotheekservice Passend Lezen. Tot je 18e is je lidmaatschap gratis. Daarna kost het 28 euro per jaar. Ook scholen en instellingen kunnen lid worden. Voor elk aangemeld lid is een Verklaring Leesbeperking nodig. 

Logo van Bibliotheek Passend LezenLogo van Bibliotheek Passend Lezen