Stappenplannen

1. Stappenplannen gebruikersaccount (ook voor LEX)

Gesproken boeken (DAISY) die besteld zijn als 'stream voor LEX' zijn alleen af te spelen met de gratis app LEX en na inloggen met een persoonlijk gebruikersaccount. Hoe een gebruikeraccount aanmaakt, leest u in onze stappenplannen. Wat de verschillen zijn tussen een bestelaccount (Educatief) en gebruikersaccount (ook voor LEX) leest u op de service-pagina Accounts en gegevens.

2. Stappenplan openen beveiligde bestanden

De bestanden voor dyslexiesoftware zijn beveiligd. U kunt ze dus niet zomaar openen. Dit doen we op verzoek van de uitgevers van de school- en studieboeken, om misbruik van hun digitale bestanden te voorkomen. 
U kunt een bestand gedurende één schooljaar gebruiken. U kunt een besteld bestand op maximaal drie verschillende computers openen. Elk bestand is gepersonaliseerd en mag alleen door degene gebruikt worden voor wie het besteld is. 
Hoe een beveiligd bestand kunt openen, leest u in onze stappenplannen.

3. Stappenplan productieverzoek indienen

Als een boek of uitgave niet in de gewenste leesvorm op voorraad is, kunt u een productieverzoek indienen. Dit kan en mag alleen op naam van een gebruiker met een aantoonbare visuele beperking.