Stappenplannen

1. Stappenplannen gebruikersaccount (ook voor LEX)

Gesproken boeken (DAISY) die besteld zijn als 'stream voor LEX' zijn alleen af te spelen met de gratis app LEX. Log in de app in met je persoonlijke gebruikersaccount. Hoe je een gebruikeraccount aanmaakt, lees je in onze stappenplannen. Wat de verschillen zijn tussen een bestelaccount (Educatief) en gebruikersaccount (ook voor LEX) lees je op de service-pagina Accounts en gegevens.

2. Stappenplan openen beveiligde bestanden

De bestanden voor dyslexiesoftware zijn beveiligd. Je kunt ze dus niet zomaar openen. Dit doen we op verzoek van de uitgevers van de school- en studieboeken, om misbruik van hun digitale bestanden te voorkomen. 
 
Je kunt een bestand gedurende één schooljaar gebruiken. Je kunt een besteld bestand op maximaal drie verschillende computers openen. Elk bestand is gepersonaliseerd en mag alleen door degene gebruikt worden voor wie het besteld is. 
 
Hoe je de beveiligde bestanden in jouw dyslexiesoftware opent, lees je in één van onderstaande stappenplannen op ons kennisplatform Goedekennis.nl. 

3. Stappenplan productieverzoek indienen

Als een boek of uitgave niet in de gewenste leesvorm op voorraad is, kun je een productieverzoek indienen. Dit is alleen mogelijk op naam van een gebruiker met een aantoonbare visuele beperking.