Vergroting (drukwerk)

Ze steken er met kop en schouders bovenuit in de boekenkast: onze A3-vergrotingen. Deze XL-schoolboeken printen we speciaal voor slechtziende leerlingen. De letters zijn een maatje groter en daardoor beter leesbaar.  

Kenmerken van onze vergrotingen

  • Het originele boek wordt omgezet naar A3-formaat. De vergrotingsfactor hangt dus af van het origineel.
  • De vergroting wordt in zwart-wit of kleur geprint op wit papier. Een zwart-wit vergroting is op verzoek op lichtgeel papier te bestellen, voor een prettiger contrast.
  • De boeken worden ingebonden met een ringband. De kunnen worden geleverd in banden van 125 pagina’s, van 50 pagina’s of losbladig. De voorkant is voorzien van transparant folie, de achterkant bestaat uit stevig karton. De ringband kan naar keuze aan de linkerkant of de bovenkant geplaatst worden.

Handig om te weten

  • De kwaliteit van de vergroting hangt af van het originele boek. Als daar slechte contrasten in voorkomen dan wordt dit niet verholpen door een vergroting. Andere contrasten instellen met een tv-loep kan zorgen voor een betere leesbaarheid voor de slechtziende leerling.
  • Een A3-vergroting past meestal niet in een rugzak. Het kan daarom handig zijn om twee exemplaren van ieder boek te bestellen: eentje voor op school en eentje voor thuis.