Bladmuziek in aangepaste vorm

Bent u voor uw beroep, opleiding of gewoon in uw vrije tijd met muziek bezig? Hebt u door een visuele of andere handicap moeite met het lezen van muzieknoten in gedrukte vorm? Dan kan bladmuziek in aangepaste leesvorm een oplossing voor u zijn. Dedicon biedt bladmuziek aan in een leesvorm die bij u past.
 

Bestellen

U bestelt bladmuziek in aangepaste vorm via de webwinkel Educatief. Als u nog geen Educatief-account heeft, kunt u zich gratis registeren. Indien de bladmuziek niet in de collectie aanwezig is, kunt u een productieverzoek indienen via onze webwinkel. Dit kan echter alleen worden gedaan als u een visuele beperking heeft en deze bladmuziek vanuit uw opleiding of voor uw beroep nodig heeft.
 

Leesvormen

Dedicon heeft bladmuziek in de volgende leesvormen:
  1. braille bladmuziek
  2. vergrotingen (A4 / A3);
  3. gesproken bladmuziek;
 
Braille bladmuziek, gesproken bladmuziek en letternotatie vertalen de gedrukte bladmuziek naar een aangepast formaat. In dat formaat staan geen andere (didactische) aanwijzingen dan in het origineel. Voor het leren musiceren met deze aangepaste leesvormen is basiskennis van het muziekschrift vereist. Voor het braille muziekschrift is bovendien kennis van het brailleschrift vereist.
 

Helpdesk braillemuziek

Er is een helpdesk waar u terecht kunt met al uw vragen over het gebruik van braille bladmuziek, gesproken- of vergrote bladmuziek, of bemiddeling bij het vinden van een docent.
U kunt de helpdesk bereiken door een mail te sturen naar Bert van den Brink via: helpdeskbraillemuziek@gmail.com.
 

Collecties

De collectie braillebladmuziek bevat voornamelijk klassieke werken met veel muziek voor piano, blokfluit en gitaar. Daarnaast is er een kleine verzameling populaire werken. Bladmuziek in vergrote vorm en letternotatie bevinden zich op dit moment slechts in sommige gevallen in de bestaande collectie. Bij de bestaande collectie gesproken bladmuziek ligt de nadruk op het klassieke genre. Er is al veel gesproken bladmuziek voor piano, gitaar, orgel en zang, zowel voor beginners als gevorderden.
 

Tarieven

Voor een bestelling uit de collectie of het doen van een productieverzoek van een bladmuziektitel wordt een bijdrage van €4,50 per titel gevraagd. Voor mensen met een visuele beperking is de maximumbijdrage € 100,00 per kalenderjaar, ongeacht het aantal bestellingen of productieverzoeken.

 

Gratis proefexemplaren

Telefonisch of per mail kunt u ook de volgende proefmaterialen aanvragen:
  • Gesproken bladmuziek (gevorderd): ‘Pour le Piano’ / Claude Debussy
  • Vergroting A4: ‘Dona nobis pacem’ / Jan D.
  • Vergroting A3: ‘Kinderszenen’ / Robert Schumann 

Meer informatie over bladmuziek is te vinden op Goede Kennis.