Schip Ahoy een toegankelijk bordspel

Dedicon heeft een leuk én leerzaam spel voor kinderen van 8 tot 99 jaar ontwikkeld.

Het is een inclusief spel; of je nu blind of slechtziend bent, iedereen kan dit spel spelen. Het spel is ontwikkeld door Dedicon en stimuleert op een leuke manier samenwerking, ruimtelijk inzicht en speltactiek.

Het is een educatief spel, maar kan ook thuis met het hele gezin worden gespeeld. Het bordspel is aantrekkelijk vormgegeven, het bevat goed voelbare pionnen en een spelbord in reliëf.

De handleiding is er behalve in zwartdruk, ook in braille en in vergrote tekst aan toegevoegd.

Afbeelding van het Schip Ahoy spelbordAfbeelding van het Schip Ahoy spelbord

Meer over de spelvorm

Je speelt het spel met 2 tot 5 spelers. Je speelt steeds van links naar rechts op het spelbord. Aan het eind van een rij, ga je naar het vakje aan het begin van de volgende rij. Één speler wordt aangewezen als spelleider, deze leest de teksten en spelregels voor. Hij vertelt bijvoorbeeld wat de spelers moeten doen als ze op een speciaal vakje komen.

 

Op het spelbord vind je 5 ‘speciale’ vakjes. Deze worden met een ringetje aangegeven. Dit zijn vijf bijzondere eilanden die je tegenkomt wanneer je met je schip aan een tocht begint over de wereldzeeën. Er wordt om de beurt met een dobbelsteen gegooid. Als je op een eiland komt, dan moet je een opdracht uitvoeren. De opdrachten staan in de handleiding. Een voorbeeld: Als je op eiland ‘Foula’ komt: moet je 1 beurt overslaan, omdat je besluit om toch nog even te knuffelen met de Shetlandpony’s (ondanks het slechte weer).

 

Op elk eiland ligt bovendien een schat (in de vorm van een fiche). Als je als eerste speler op een eiland komt, is de schat van jou. Maar andere spelers kunnen ook je schat 'enteren'. Het spel is afgelopen wanneer de eerste speler aan het einde van het spelbord is gekomen. De spelronde wordt afgemaakt en de fiches worden geteld. De speler met de meeste schatten wint. 

 

Wanneer het spel wat vaker gespeeld is en iedereen heeft het wat meer onder de knie, kunnen de extra’s erbij worden gepakt. De eerste extra is het reisverhaal, zo kom je meer te weten over de vijf eilanden en hun klimaat. Zoals leuke weetjes over de krabben op Kersteiland! Het verhaal is verdeeld in 10 stukjes. De spelleider leest deze stukjes voor op bepaalde momenten in het spel. De tweede extra is een voelbare wereldkaart (A3) waarop de eilanden en de vaarroute zijn aangegeven. Er zit een beschrijving van deze kaart in de handleiding.

Bestellen of meer informatie?

Bestel het spel hier of neem contact op met de collega's van klantenservice voor meer informatie over het spel.